Šniceli u saftu

    Nakon svih ovih silnih uzbuđenja na Europskom prvenstvu, red je da se proslavi i nekim dobrim jelom, a evo što nam je Nikola spremio za tu priliku:

 

    Za ovo jelo trebati će nam svinjski šniceli od buta (40 dkg), možete uzeti i goveđe ili juneće šnicele, ali svinjski će uz ovo lagano kiselkasto i pikantno jelo baš pasati.
    Šnicele malo istučemo te ih posolimo i popaprimo. U prosuji ili široj teči zažutimo 1-2 isjeckane glavice luka na maslinovom ulju. Kad luk dobije zlatnu boju dodamo 2-3 pice isjeckanog česna kojeg samo kratko pustimo da se zažuti i odmah dodajemo meso, sve polijemo sa 3 dcl vode.
    U jelo dodajemo 3-4 kisela kukumara isjeckana na kockice, jednu veliku ožicu senfa kojeg namažemo po šnicelima, malo vegete, malu ožicu slatke crvene paprike, malo ljute paprike, list lovorike i par zrna papra, sve poklopimo i pustimo da se šufiga na laganoj vatri jedno 40 minuta.
    Meso povremeno okrenemo te nakon 20 min. kuhanja u jelo dodamo 1,5 dcl bijelog vina, a pri kraju dodamo veliku ožicu isjeckanog petrusina.

    Kao prilog uz ovo jelo idu lešo patate i to je to, probajte i nećete požaliti.

Do sljedećeg recepta,

Nikola

 

 

 

4 komentara na “Šniceli u saftu”

  1. ma jebo ovo, treba raštike i suve bravetine! I rade, makni ovu glupu anketu. Sve su ti gluplje i gluplje…