S jedinim vodstvom, minutu prije kraja, Španjolska u polufinalu

Španjolska – Francuska 7:6 (1:2) (1:2) (2:1) (3:1)

Suci: Stavridis (GRE), Colombo (ITA)

Igrač više: Španjolska 4/11, Francuska 2/10

Peterci: Španjolska 1/1

Španjolska: Aguire (11), Munarriz 1, Granados 1, Sanahuja, De Toro, Larumbe, Famera, Cabanas 1, Tahull 2, Perrone (1/1), Mallarach 1, Bustos, Lorio. Izbornik: Martin

Francuska: Dubois, Saudadier 1, Crusillat 2, Bouet 2, Khasz, Vernoux, Živković, Bjorch, Marzouki, Canonne, Vanpeperstraerte 1, De Nardi, Fontai (14). Izbornik: Bruzzo

Iako je bilo na pomolu, veliko iznenađenje na kraju četvrtfinalnoga dana u Fukuoki ipak se nije dogodilo. Na kraju su presudne bile akcije u kojima su Španjolci najopasniji, a koje su se Francuzi tijekom utakmice trudili (i uglavnom uspijevali) spriječiti, a to su bile jedna napokon do kraja dobro odigrana kontra iz koje je zabio Cabanas za izjednačenje, i prvi gol Granadosa na utakmici koji je Španjolcima donio i pobjedu na minutu prije kraja. Dobro pripremljena obrambena taktika i upadanje Španjolske i ritam koji je odgovarao Francuskoj gotovo su donijeli rezultat ali je za njega nedostajalo nešto više konkretnosti i u napadu. Naravno, i Španjolska obrana se dobro pripremila znajući odakle će njoj prijetiti najviše opasnosti (Crousillat, Vernoux) pa se golova vidjelo toliko koliko se vidjelo, znači ne baš puno. Uz bolju realizaciju kod igrača više na kraju je prevaga otišla na stranu branitelja naslova koji je još dodatno morao premašiti i odlično branjenje Fontania (14 obrana). Uz sve ovo pobrojano, Francuzi su u par navrata, točnije kod 2 postignuta gola imali dosta sreće da su se šutevi Boueta i Crousillata odbijali od bloka i tako varali Aguirrea. Naravno ništa to ne umanjuje ono kako su odigrali i što se rijetko, bilo koje reprezentacije, protiv Španjolske viđa.

Španjolci su od početka krenuli utakmicu u svome stilu, odmah nakon prvog kontrafaula Francuza imali su kontru ali je Cabanas umjesto realizacije išao zaraditi peterac i izgubio loptu a do prvoga gola su stigli iz igrača više preko Tahulla sa stative nakon nekoliko prebačaja. Kasnije iz još dvije kontre nisu uspijevali kada je Fontani branio Larumbeu i Granadosu ali također više nisu do gola dolazili dosta dugo ni kod igrača više, narednoga su dali tek nakon pet neiskorištenih i to im je sveukupno bio drugi dati gol na utakmici, Munarriz ga je dao na tri minute do poluvremena. U međuvremenu su Munarriz i Granados zaustavljani blokovima kod pokušaja brzih šuteva, Fontani je branio pokušaje Mallaracha s krila, još je i Famera griješio u dodavanju kod jednog. Iako Francuska nije puno žurila u napadu, u nekoliko navrata ne uspijevajući postaviti nikavu akciju i završavajući bez šuta, do golova su nekako dolazili, Bouet je pogodio s lijevog vanjskog (od bloka), Saudadier sa stative kod njihvog igrača više. U drugoj četvrtini postigli su još 2 gola koja su iznenadila obranu Španjolske, Crousillat s nekih 8 metara s desnog vanjskog te Vanpeperstraete koji je uplivao s desnoga krila skoro do stative i zabio skoro iz mrtvoga kuta.

Dva gola razlike na poluvremenu, pri ovako malom broju golova činila su dobrom prednošću a kako se situacija s efikasnošću nije mijenjala ni u nastavku počelo se činiti da je Francuska može održati i do kraja. Treća četvrtina donosi opet samo 3 gola, i to sva tri u svojoj prvoj polovici. Tahull je sam zabio jedan u duelu protiv Khasza, nešto kasnije zaradio i peterac iz koga je svoj jedini gol postigao Perrone, pozorno čuvan baš kao i Granados. Francuska je svoj gol postigla iz igrača više, Bouet s lijevoga krila nakon prebačaja, pa onda opet početkom zadnje četvrtine isto iz igrača više za 4:6. Španjolci i dalje nisu uspijevali preko svojih glavnih igrača, Munarriz je zaustavljen blokom, Granados promašivao, Fontani branio udarce Perronea i Mallaracha. Francuska  je imala priliku možda i prelomiti utakmicu kod jednoga igrača više, uz time-out ali ne uspijevaju odigrati ništa nakon što lopta ispada Khaszu. Umjesto da tada stignu do +3 Francuzi za minutu primaju 2 gola kojima Španjolska dolazi do poravnanja, Mallarach iz igrača više pogađa na isteku napada, potom nakon lošeg šuta Canonnea Cabanas je siguran iz kontre. Francuska propušta i dalje prilike kod igrača više dok se Španjolska popravlja u tome segmentu i najzad preko Granadosa dolazi do prvoga vodstva na utakmici na minutu prije kraja. Francuska će imati vremena i priliku sada za barem poravnanje, još jednom kod igrača više uz time-out, u varijanti s Vernouxom na vanjskoj poziciji ali će on dosta slabo šutirati i biti zaustavljen blokom što Španjolskoj donosi pobjedu i prolaz u polufinale.   

Odgovori