Šibenik NCP – Jadran HN 7:9

Pozdrav svima!
   Mislim da nema potrebe da opširno predstavljam ni sebe ni klub o čijim utakmicama ću najčešće ovdje pisati. Što se tiče same utakmice, za oba kluba je bila važna kao prilika za ispit forme pred važne utakmice eurolige slijedećeg vikenda. Novljanima je ona značila i nešto više, kako su i najavljivali u izjavama za medije, korak broj jedan od dva u osvajanju JVL. Drugi bi bila utakmica s Jugom u Igalu. Bili su prilično otvoreni i bez iznimke najavljivali da su bolji i da dolaze po pobjedu. Tako su i ušli u ovu utakmicu, na zadnjem dogovoru ispred gola u pozdravu su bili glasniji od domaćina. Šibenčanima ova utakmica nije bila toliko važna, to je istakao i trener dan prije utakmice. Ipak najavljena je muška borba. Obe ekipe su, pokazalo se to kasnije na kraju potvrdile dobre forme i rad u zadnjih tjedan-dva. Nije bilo izostanaka u oba sastava.

TRIBUTE TO SMEČ (SMASH)

   Postoji nekakav «smash» u tenisu, koji se po Vuku izgovara «smeč», kojim navodno tenisač osvaja poen, i dobiva game, ili set. Malo sutra, kad god gledam tenis, uvijek neki Ivanišević promaši zicer, i «smeč» završi neslavno. Lopta pođe u aut, a protivnik dobiva novu nadu. Da ne duljim, «smeč» je krebilnost.

POVIJEST DIVLJE LIGE – 1987. 1. DIO

Jug kraj prvenstva završava na 5. mjestu, prvak je uvjerljivo Partizan, dok je drugo mjesto osvojio Šibenik sa Pejicom Bukićem.
U četvrtfinalu kupa su igrali sa oslabljenim POŠK-om i uspjeli proći dalje. U Splitu je bilo 10:10, a u uzvratu 11:10. U polufinalu ih je čekala  Mladost Obuća. Mnogi su smatrali da bi bilo bolje da u polufinalu igraju s Partizanom. U finalu se igrala jedna utakmica u Kruševcu, pa bi Jug imao veće šanse u dvije utakmice. Prva utakmica u Zagrebu je završila 12:12, a tajnik Juga Ivo Miloš je pohvalio navijače, dubrovačke studente u Zagrebu.

Ratni Zločinci – Mate Mišo Kovač (MMK) 3:1 + fotogalerija

Imao sam čast prisustvovati derbiju Lige Dubrovčana, pa evo par zapažanja.

    Tonći je počeo na golu, a igrali su A/B, Hrvoje, Nardi, Marinko i Misla. U prvom poluvremenu tvrd nogomet bez puno prilika. U jednom trenutku sam Linovim teatralnim mahanjem sugerirao da pojačaju igru u obrani. A/B mi je odgovorio «Ti opterećeni liče !!!» A/B se najviše trudio, a odigrao je potez utakmice kada je petom odigrao na Marinka koji nažalost ne postiže gol.

100 godina Športskog društva Primorje

    Ovaj tjedan je utakmicom Primorje – Pro Recco završena proslava obilježavanja 100 godina postojanja ŠD Primorje. Tom prigodom Primorje su pojačali bivši igrači ponikli u Rijeci Hinić, Franković i Burić. Ova prigoda je iskorištena da se od aktivnog igranja oprosti i dugogodišnji golman Davor Car, koji je zadnje tri godine karijere branio u Juga. Utakmica je bila revijalnog karaktera i najskuplja momčad današnjice je uvjerljivo pobijedila 10:5 iako su Riječani poveli 4:0. Primorjaši su dogovorili i buduću suradnju s dopredsjednikom Pro Recca, inače Riječaninom, Predragom Slobodom.

Novi kolumnist

    Ovaj tjedan ste mogli vidjet u rubrici kolumni i novu kolumnu Arhimedov zakon koju će pisat naš novi kolumnist iz Šibenika, Arhimed. Prva utakmica s koje će vas izvjestit je derbi 15. kola Jadranske lige  koji se igra ovu subotu u Šibeniku gdje gostuje vodeći Jadran iz Herceg Novog.

Ostali parovi 15. kola:

Budvanska r. – Mornar BS
Mladost – Primorje EB
Rokava Koper – POŠK
Jadran Split – Primorac
Jug CO – Medveščak

Kamenice

     Kamenica je pravi biser gastro ponude našeg kraja, oduvijek je bila poznata širom svijeta po svojoj kvaliteti i vrhunskom okusu. Mnogi su se carevi i kraljevi u prošlosti gostili njima, danas pravi znalci iz svih krajeva dolaze u Ston samo radi njih.

Kamenice se uzgaju u Bistrini u Malostonskom zaljevu čije je more iznimno čisto, nulte kakvoće te daje tako dobre i kvalitetne školjke.

Hrvatski nogometni velikani – jučer, danas, sutra (3. dio)

 
 Primjeri športske politike europskih velikana
 
    Razni su primjeri koji su mogli izabrat ko uzor. Recimo Internacionale. Ne sjećam se kako je prije bilo, ali otkad je Massimo Moratti prezidente samo se kupuju igrači i to često nepotrebni tj na pozicijama na kojima su već odlično pokriveni. Tako su na primjer 2000. godine kupili Robbiea Keanea za 17 mil. eura iako su u napadu imali Ronalda (24 god.) tada najboljeg napadača na svijetu, Vierija(27) u naponu snage, pa odličnog tada mladog i trijeznog Adriana(18), Recobu(24), Sukura(28), Kallona(22) i Ventolu(22). Baš im je bio potreban napadač i to puno lošiji od barem šestorice njihovih.

BUDIMPEŠTOBOŽOPIS: HONVED – JUG 8-5

 
     Evo konačno i prve kolumne bata Jolexa. Za početak objavljujemo jedan stariji putopis iz 2004. godine. Uživajte:
Plaćena reklama Hungarian Jug Watching Tourist Agency
Prošlogodišnja iskustva koja bi vrijedilo ponovit

    Željko Malnar je nekad pisao putopise, a sada se bavi alkoholizmom i zajebancijom s krebilima i luđacima. Mislim, krebili su gledatelji, a luđaci su luđaci. Da se bavi putopisima, iš’o bi s Udrugom Dubrovčana u Budimpeštu i doprinio porazu JUG-a, a ne u neki Tibet, Indiju i slično. To može svaki Hare-Krishna krebilik, kojem starci financiraju kvazi-egzotiku i emocionalna lutanja.

POVIJEST DIVLJE LIGE – 1986.

U nastavku prvenstva oslabljeni Jug iznenađujuće dobija favorizirani Kotor. U Zagrebu su izgubili 9:8 i to 2 sekunde prije kraja utakmice, u Beogradu su igrali 9:9 sa Partizanom. Slijedio je derbi sa POŠKOM u Splitu – poraz 6:2, što je značilo da će sezonu završiti na 3. mjestu, dok ce se POŠK boriti s Kotorom za naslov. Zadnje kolo su igrali u Kotoru kojem je trebala pobjeda za prvi naslov u povijesti kluba. Pobjedu su i ostvarili (11:8), a Jug je zabilježio dobar nastup. Što se tiče kupa, Jug je ispao od Mornara u ranoj fazi natjecanja, što je značilo da neće nastupiti u euro kupovima. Kotor osvaja i kup i potvrđuje da je najbolja ekipa – bar dok je Jug oslabljen.