Ratni Zločinci brončani!

    Odigravanjem final4 prošlu subotu završila je ovogodišnja Liga Dubrovčana u Zagrebu. Ratni Zločinci su osvojili svoju prvu medalju i to brončanu. Šteta da smo odigrali nešto lošije nego u dosadašnjim utakmicama, poglavito u obrani. A to nam je do sad bila glavna snaga s obzirom da nemamo potrebnu kvalitetu da napadom riješimo utakmice u našu korist.

Besplatan tečaj bridža za početnike

 
Jedan od dijelova Dančarske kulture je i bridž koji se svako ljeto uredno igra na stolovima ispod betule.

Bridž klub Dubrovnik održava besplatan tečaj bridža za početnike. Tečaj ide ponedjeljkom i srijedom na Pomorskom fakultetu u Dubrovniku u ulici Ćira Carića 4 sa početkom u 18 sati. Tečaj počinje u srijedu 1.4.2009. Klub svim polaznicima osigurava skriptu i program za učenje na CD-u.

21. kolo JL: Jug – Šibenik 16:11

    Jug je bez Jokovića, Markovića i Sukna, te sa načetim Bušljom i Smodlakom  pobijedio Šibenik i tako pred zadnje kolo i formalnost protiv POŠK-a ostao vodeći na tablici Jadranske lige.
    Utakmicu je Jug počeo furiozno i već u prvoj četvrtini se činilo da je Šibenik ostao bez ikakvih šansi za pobjedu. Jugaši su čak 6 puta pogađali mrežu Mosesa (dvaput Vranješ, Bošković, Obradović, Seman i Sukno), dok je za Šibenčane jedini precizan bio Brkić iz peterca.

Domaće kobasice

    Vrijeme kolinja je iza nas, pršuti se još uvijek suše i dozrijevaju, kobasice i pancete su gotove, čvarci su se pojeli, tko zna hoće li u budućnosti biti ovog narodnog običaja nad kojim se neke udruge zgražaju kad uđemo u EU, ali narednih par godina sigurno hoće zato bježite svinje stiže još koje kolinje.
    Od mnogobrojnih tradicionalnih kolinskih jela koja se prave po seoskim dvorištima uz pokoju rakijicu domaće kobasice su jedne od najpoznatijih.

Malta

    Evo nakon malo poticaja od čovjeka koji drži 3 kantuna stranice (b/a) krećemo sa još jednim putopisom koji možda čak i pretekne Cobrin London od tri milijuna i petsto tisuća nastavaka i postane nova najveća mora svih densera (odma iza onih nogometnih velikana od b/a).

Dubrovnik – Cibona 76:110

    Grad Dubrovnik je sa nestrpljenjem očekivao dolazak Cibone, u kojoj igraju domaći Prkačin i Andrić. Karte su se rasprodale dan prije utakmice, pa su na dan utakmice pustili još dodatnih 200 karata. Tribine prepune, svi prolazi prepuni, dodatno su postavljene stolice uz teren, te iza koševa. Dvorana je bila puna već pola sata prije utakmice, tu se našlo masu posvuduša koje bi na pitanje „Tko je Davor Kus?“ vjerojatno odgovorile „Onaj centar u Dubrovnika“.
    Utakmicu je željno čekao i Darko Kunce koji je htio dokazati da je Cibona pogriješila što ga nije uzela za trenera. Izgleda da su i kladionice čule da je Kunce spremio posebnu taktiku pa je hendikep na Cibonu bio tek petnaestak poena.

Završnica Lige Dubrovčana

    Stigli smo i do završnice ovogodišnje Lige Dubrovčana. U subotu (28.3.) na terenima ŠRC Trnje odigrava se final4. Plasirale su se ekipe: Kamen, Ludi Konji, Šampinjoni i Ratni Zločinci. Svakako da su glavni favoriti igrači Kamena (svih 7 pobjeda u dosadašnjem dijelu natjecanja) koji bi se eventualnim osvajanjem izjednačili na vrhu s Gimnazijalcima s 3 osvojene Lige. A još će ih u ove dvije posljednje utakmice pojačat legendarni golman Matko Konjuh.

Najava 21. kola Jadranske lige

 
    Prvo izdanje Jadranske lige približava se kraju. Ovu subotu na rasporedu je pretposljednje, 21. kolo. Jug ima posljednji ozbiljni ispit prije potvrde prvog mjesta, Šibenčani stižu u Gruž. Sigurno su uzdrmani teškim porazom u Euroligi i Jugaši bi trebali bez većih problema upisat nova dva boda.

Rađanje nove igre

Prije osnivanja FINA 1908, vaterpolo je definiran kao vodeni nogomet

    Igre u vodi postojale su u mnogim mjestima na svijetu krajem 19. stoljeća. U moru, kao i u bazenima, plivači i kupači uglavnom  su uživali  u ovim rekreacijskim  aktivnostima. Ta baština postala je dio vodenih festivala koji su se odvijali uglavnom u Velikoj Britaniji sredinom 19. stoljeća.

Ždrijeb četvrtfinala

    U rimskom hotelu Ambasador jutros su izvučeni parovi četvrtfinala vaterpolske Eurolige:

    Među osam najboljih ostalo je pet prvoplasiranih ekipa iz svojih prvenstava te drugi, treći i četvrti iz Jadranske lige. Prve utakmice se igraju 8. 4., a uzvrati 22. 4. U polufinalu se križaju parovi Par/Jug – Recco/Vas te Oly/Mla – Jad/Pri.