Cavtatsko guštanje uz vaterpolo

    Davno je rečeno i svatko to zna (izuzev ljudi po vaterpolo savezima) – vaterpolo je ljetni sport, stvoren da se igra i gleda u vruće ljetne večeri, nakon dolaska s kupanja i večere, idealno negdje na moru ili uz more. Cavtat je idealan primjer kako to treba izgledati – plivalište kao da je stvoreno u krilu toga divnoga konavoskoga gradića, pune tribine, šušur, svakoga zanima što se događa, posebno turiste koji možda po prvi put gledaju vaterpolo uživo. Večeras su imali priliku vidjeti ponajbolje hrvatske igrače u pravome mediteranskome ozračju – prava promocija sporta, turizma i općenito gušta hrvatskoga čovjeka.

Ždrijeb “Copacabana cupa”

 
   Turnir “Copacabana cup” humanitarnog značaja je započeo sa današnjim izvlačenjem u 1600 h ispod stijene na Copi. Ždrijeb je trebao voditi naš Sandro Sukno, no zbog obaveza prema reprezentaciji i karantene on nije mogao prisustvovati.

Put u Napulj

Monti Lepini - najviši vrh Monte Semprevisa 1536m

1. Napulj na televiziji

     Tri tjedna prije odlaska za Napulj na Final 4 europske vaterpolo lige, kada taj odlazak još uopće nije bio u planu, bio sam prelistavao TV programe kad mi je za oko zapelo neko natjecanje u dječjoj pjesmi na talijanskoj televiziji RAI 1. Ta me emisija nije privukla toliko zbog svog sadržaja već zbog uspomena koje je u meni evocirala. Kao dijete sam volio gledati slično talijansko natjecanje u dječjoj pjesmi – Zlatni cekin, a jedna od tadašnjih natjecateljica bila je i prva cura u koju sam se zaljubio.

ČETRNAEST EKIPA ZA DVA SKALINA

 

     Četrnaest ekipa omjerit će svoje snage na plaži Copacabana na humanitarnom vaterpolskom turniru prihod kojeg je namijenjen udruzi Dva skalina. Uoči početka turnira Divlje lige bit će ovo dobra prilika za vaterpolsko zagrijavanje!

Copacabana, Villa Šeherezada, Gjivovići Dolphins, Bellevue, Čingrija, Danče.hr, Pallace, Dubrovački Veterani, Sovrnja Doli, Penatur, Kamen mali, Podrum (Kupalište Solitudo), Kalamota i Luka Čilipi

Postavljen teren na Dančama!

    Ove godine smo iz skromnog zadružnog fonda financirali temeljitu obnovu terena! Zamijenjen je konop, stavljena je guma između plutnica koje su i freško opiturane. Također teren je i skraćen u skladu s psihofizičkim stanjem Špiljara i Turčinara koji se s godinama ne pomlađuju. Novi teren je najkraći u zadnjih 20 godina – svega 24 i nešto sitno metara, takozvana Copa-dužina.

Promocija vaterpola u Cavtatu

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
     Hrvatska vaterpolska reprezentacija odigrat će u srijedu navečer u 2030 sati na plivalištu u Cavtatu revijalnu utakmicu protiv VK Cavtat, koji će biti pojačan igračima koji su karijere započeli baš u tom klubu. Tako će početna momčad Cavtata biti sastavljena od velikih vaterpolskih imena poput: Miha Boškovića, Sandra Sukna, Paula Obradovića, Ivana Sukna, Josipa Šutala…, a njima će se pridružiti i aktualni seniori koji će ove godine nastupati u drugoj vaterpolskoj ligi.

Mlađi juniori Juga ostali 6. na PH

Lovre Miloš

  
 
    
     Protekli vikend u Šibeniku je odigran završni turnir Prvenstva Hrvatske za mlađe juniore. Jugaši su osvojili tek 6. mjesto nakon što su na zimu osvojili srebrenu medalju. I to su poraženi tek nakon produžetaka u finalu. Naslov prvaka zaslužili su igrači Jadrana. U polufinalu su bile tri iste ekipe kao na zimu Jadran, Šibenik i Mornar, a Mladost umjesto Juga koja je također izgubila u finalu.

Počinju pripreme

 

 

    Izbornik Ratko Rudić je odredio 22 igrača koje je pozvao na pripreme reprezentacije koju ovo ljeto čekaju čak 3 natjecanja. To su:

VATERPOLO ZA DVA SKALINA

 
Zagrijavanje za Divlju ligu

     Dubrovačka ljetna vaterpolska groznica započinje već od 1 – 3. srpnja humanitarnim vaterpolskim turnirom na plaži Copacabana. Ovaj turnir dobra je prilika timovima dubrovačkih kupališta da se pripreme za okršaje sljedeće Divlje lige.