Nova nagradna igra

Nova nagradna igra dance.hr-a – predviđajte ishode utakmica, skupljajte bodove i osvojite originalnu zastavicu VK Jug CO (veliku, onu što kapetan Dobud daje kapetanu protivničke momčadi na početku svake utakmice) sa potpisima svih igrača. Nagradna igra traje 8 kola (4. veljače – 10. ožujka) i pobjednik je onaj/ona koji skupi najviše bodova na kraju. Od 8 kola zbraja se 7 najboljih rezultata. Ako dvoje budu izjednačeni, gleda se tko je bio bolji u tom izbačenom kolu.

Srbija prvak Europe

Naravno, danas puno drugačija utakmica od one u skupini. Crna Gora, ohrabrena najzad dobrom igrom protiv Mađarske, ali i sa jednim ogromnim pehom. Na treningu se povredio Zloković te nije ni mogao uć u igru, na sidru ga je mijenjao uglavnom N.Janović, uz Kikovca. Uprkos tome, egal utakmica do samoga kraja. Međusobna smjenjivanja u vodstvu, a tek u zadnjoj četvrtini Srbija dolazi do 2 razlike, no i to stižu Crnogorci. Obrana Srbije uspjela je 2 puta spasiti dva igrača manje, uz jedan neiskorišteni peterac (obrana Sora) odnelo je prevagu na stranu Srbije.

Repriza Malage?!

????????????????????????????????????

 

 

Uzbudljiva i kvalitetna utakmica koja je obilovala jakim tempom i presingom s obje strane. Na kraju su Crnogorci izašli kao pobjednici nakon produžetaka. Izborili su svoje drugo finale u trećem nastupu na europskim prvenstvima gdje ih ponovo čeka okršaj sa Srbijom.

Srbija prvi finalist

 

 

Italija – Srbija 8:12 (5:4, 1:4, 1:3, 1:1)

Bazen: Pieter van den Hoogenband; Gledatelja: 1800
Suci: Levin (Isr), Teixido (Esp)
Igrač više: Italija 14/3, Srbija 11/5; Peterci: Srbija 2/1

Italija: Pastorino, Perez, Gitto, Figlioli 1, Giorgetti 1, Felugo 1, Figari 2, Gallo 3, Presciutti, Fiorentini, Aicardi, Lapenna, Volarević
Trener: Campagna

Srbija: Soro, Šaponjić 1, Gocić, Udovičić 2, Ćuk 1, Pijetlović, Nikić, Aleksić 2, Rađen, Filipović 3 (1), Prlainović 1(0), S.Mitrović 2, B.Mitrović
Trener: D.Udovičić

Nikad lošiji

Nastavlja se rasprodaja ugleda, poraženi smo i od Rumunjske. I sada smo definitivno ostvarili najgori rezultat ikad na Europskim prvenstvima. Počeli smo nastupati 1993. u Sheffieldu i to je do dolaska Rudića na čelo reprezentaciji bio jedini put da nismo izborili polufinale. U Engleskoj smo bili 5., a Rudić nas je nakon 7. mjesta u Beogradu 2006. spustio još niže, na sramotno 9. ili 10. mjesto, već ovisi hoće li sutra uspjeti svladati domaćina Nizozemsku.

Italija i Crna Gora u polufinalu

Odigrane su dvije četvrtfinalne utakmice u kojima su slavili favoriti, odnosno drugoplasirane ekipe iz grupne faze. S obzirom na danas prikazano suđenje (bez navlačenja za Nijemce) u utakmici Njemačke i Italije, očito je da ono što se događalo protivnicima Njemačke nije imalo veze sa njima, nego je Lonzi sve poduzeo da se na poziciji 3 grupe B nađu Nijemci čime bi posao Italiji bio znatno lakši nego sa Hrvatskoj ili Crnom Gorom.

Final8 za mlađe juniore

 

Nakon što smo proteklih godina imali 6 ekipa na završnom turniru mlađih uzrasta ekipa koje sudjeluju u Jadranskoj ligi (3 hrvatska, 2 crnogorska i slovenski predstavnik), ove sezone turniri su prošireni na 8 ekipa. Uz jednaku zastupljenost od prije, dodani su Pro Recco i Partizan koji je tako ušao u Jadransku ligu u mlađim uzrastima.

Očekivano

Igrač utakmice Miloš Šćepanović foto: www.wpolomne.org

Srbija – Crna Gora 7:11 (2:3, 1:3, 4:3, 0:2)

Bazen: Pieter van den Hoogenband; Gledatelja:
Suci: Stavridis (Gre), Levin (Isr)
Igrač više: Srbija 15/4,Crna Gora 4/2 Dva igrača više: Crna Gora 1/1
Peterci: Crna Gora 3/2

Srbija: Soro, Šaponjić, Gocić 2, Udovičić 1, Ćuk, Pijetlović 2, Nikić, Aleksić 1, Rađen, Filipović , Prlainović 1, S.Mitrović, B.Mitrović
Trener: D.Udovičić

Crna Gora: Radić, Brguljan, Pasković, Petrović 1, Klikovac 1, Radović, M.Janović 3 (1),N. Janović 2 (1), Ivović 3, Zloković, Gojković, Jokić 1, Šćepanović
Trener: Perović

Pirova pobjeda protiv Španjolske

U jednoj skoro revijalnoj, kvalitetom iznimno lošoj utakmici Hrvatska je došla do treće pobjede na ovom EP-u, pala je Španjolska rezultatom 11:10. Odavno u jednoj utakmici na ovom nivou nisam vidio toliko količinu kardinalnih pogrešaka pa i u elementarnim stvarima. Na kraju nas je spasio Pavić, ili točnije Mario Garcia koji je iz potpuno čiste situacija sa igračem više, sa druge stative pogodio Pavića u glavu. A općenito, u životu nisam vidio lošije šutiranje jedne ekipe kvalitete Španjolske, i to ponajprije od njihovih najboljih igrača Perronea, Xavija Garcije, pa i Moline. U tom smislu se posebice istakao Perrone koji je sa vanjske pozicije, sa dva igrača više šutirao toliko slabo, i toliko ravno u Pavića, da su udarci s kojima se „upucava“ (zagrijava golmana kad tek stane na gol), nemjerljivo snažniji i opasniji.