Počelo PH za juniore u Dubrovniku: Mladost pobjedila Juga

 

Od danas (četvrtak) do nedjelje u Gružu se igra prvi ovogodišnji završni turnir mlađih uzrasta, onaj za juniore. Dakle igraju momci rođeni 1996. godine i mlađi uz mogućnost nastupa 3 igrača 1995. godište. Zanimljivost prvenstva je da je Mladost izborila nastup sa čak dvije momčadi (druga pod imenom ZVK Mladost) te, skupa sa Medveščakom, izbacila Primorje još u kvalifikacijama. Ne sjećam se da se ikada dogodilo da je jedan klub uspio sa dvije ekipe izboriti nastup na finalnom turniru.

Puni Gruž slavio pobjedu protiv Pro Recca

Odlična utakmica i atmosfera u gotovo prepunom Gružu. Bilo je još više publike nego u subotu i može se kazati da se san predsjednika Jakobušića o 2200 ljudi na tribinama već sada ostvario. Bilo je jasno i grešaka, ali Jug je osim kvalitetom i iznimnom borbenošću, baš onako kako i treba igrati ovakve utakmice, došao do pobjede protiv velikog i superbogatog protivnika. A na tribinama se, posebice u druge dvije četvrtine atmosfera zahuktala. Tome je kumovao loši sudac Birakis čije su odluke često u tom periodu iritirale publiku.

Joković, Ivović, Porzio i ostali ponovo u Gružu

 

Na redu je 5., posljednje kolo prvog kruga natjecanja po skupinama Lige prvaka. U Gruž stiže Pro Recco (1730tv prijenos na HTV 2 te stream na jug.hr-u) što je vrhunac dosadašnjeg dijela sezone. To je ujedno možda i najvažnija utakmica Juga iz perspektive odlaska na Final6. Na startu se najavilo da se očekuju sve domaće pobjede, a sa strane što se uspije uzet. S druge strane stiže Volpi koji je baš pred ovu utakmicu vratio Porzia. Stiže nam i Joke po prvi put u krivoj kapici. Stiže Ivović i brojni drugi kvalitetni igrači. Nakon zagrijavanja u subotu, dizanja atmosfere uz Silente na redu je najbolji mogući vaterpolo, uz vjerujem (gotovo) puni Gruž.

Glazbeno sportski program ispunio Gruž

 

Bogat program u Gružu. Stigli smo već u 17 sati baciti pogled i na Bellevuea i ostali do 2120. Mogli smo i duže jer je još bilo na programu druženje sa članovima benda i igračima, ali smo na pivu ipak pošli na manje gužvovito mjesto, do PSK-a. Sve u svemu glazbeno – sportski spektakl u potpunosti je uspio. Iako smo gotovo 4 i po ure sjedali na bazenu proletjelo je u trenu. Ugodno društvo, dobar koncert i solidna utakmica za kraj.

Silente i Budva kao uvertira za Pro Recco

 

Sve je spremno za glazbeno sportski spektakl koji će se dogoditi u subotu, 25. siječnja 2014. godine na bazenu Juga u Gružu. Koncertna promocija CD-a Lovac na čudesa dubrovačke grupe SILENTE i utakmica 13. kola Triglav Jadranske vaterpolske lige između Jug Croatia osiguranja i Budve zajednički su sadržaj koji počinje od 18,30. Za zagrižene ljubitelje vaterpola program počinje već od 17:00 kada je na raspored u 1. kolo 1B lige gdje Bellevue dočekuje Zadar.

2. grupa glasača za trofej Rudi Reš

Nastavljamo s ovogodišnjim izborom za „Rudija“. Dobud i Sukno se pomalo izdvajaju tako da bi mogli dobit prvog dvostrukog osvajača. Donekle i očekivano s obzirom da su vodeći igrači u reprezentaciji, kao i najbolji u svojem klubu.

Kako to rade susjedi, ili ne izmišljajmo toplu vodu

 

Ponukan još jednim u nizu odličnih tekstova na stranicama dance.hr, kao i bezumnom činjenicom izostanka TV prijenosa i pokušajem približavanja tijeka utakmice ljubiteljima vaterpola, odlučio sam približiti Vašim čitateljima kako se radi prijenos ako ne postoje TV uvijeti za to (a ne i samo tada). Neću se osvrtati na teški promašaj što se taj prijenos nije dogodio, jer je to već precizno i jasno pojašnjeno u tekstu „Hrvatski vaterpolo u srednjem vijeku“.

Kreće 6. izbor za „Rudi Reš“

 

Danče.hr po 6. put bira najboljeg hrvatskog vaterpolistu. Od 2008. kad smo krenuli s izborom za trofej „Rudi Reš“ ponosni laureati bili su: Frano Vićan, Nikša Dobud, Damir Burić, Sandro Sukno i Josip Pavić. Ove godine izbor se objavljuje 20-ak dana kasnije nego što je to uobičajeno. Poznat je sustav glasovanja u kojem svatko od pozvanih i onih koji su prihvatili poziv daju glasove bira 5 igrača kojima daje 10, 6, 4, 2 odnosno 1 bod.

Na pola ligaškog puta

 

Nakon odigrane polovice ligaškog dijela Jadranske lige jedino zanimljivo što nam ostaje za pratiti bit će natjecanje Mladosti, Novljana i Mornara za 2 mjesta koja vode na final4. U tom kontekstu zanimljivo je bilo prošlo kolo gdje su Mornar i Mladost podijelili bodove. U ovom kolu nemamo previše neizvjesnih utakmica, eventualno gostovanje OVK POŠK-a u Budvi.

Hrvatski vaterpolo u srednjem vijeku

Iako je vaterpolo po dosadašnjim podacima nastao u drugoj polovici 19. stoljeća, Hrvatski vaterpolski savez uspio ga je vratiti u srednji vijek. Ne može se drugačije opisati današnji „prijenos“ utakmice Hrvatska – Mađarska iz Šibenika. Iako smo opet izgubili na peterce još uvijek smo živi u nadi za odlaskom na završni turnir (s dvije pobjede u „regularnom“ dijelu u preostale dvije utakmice smo sigurno prvi bez obzira kako odigraju Grci i Mađari u međusobnom dvoboju). Međutim, ako se izbornik predao, tko smo mi da se nadamo: