S Bukićem do finala

Iako sam nakon pobjede u gostima Mladosti očekivao pune tribine, bazen je bio samo „ugodno“ popunjen. Da Rudić nije doveo Brazilce, bio bi i poluprazan.

 

Prvu četvrtinu je otvorio Marković potezom iz kvalifikacija Divlje Lige – dobio je loptu s igračem više na lijevo krilo, pokušao opucati na prvu, ali mu je lopta skliznula i pala u ruke protivničkog igrača. Druga zanimljivost je da je Bošković startao na klupi. Četvrtina je završila 2-3, golove su postigli Janović iz faula, Dobud s prve stative na lijepo proigravanje Janovića (zavukao uz samu crtu) i Arslan. Mladost je zabila oba puta s igračem više.

Mladost slavila u Gružu

 

Još jedna sramotna predstava u Gružu ove godine. Ni novi trener Bobić nije zaustavio niz katastrofalnih igara. Nakon odlične partije u Zadru protiv Primorja, danas je gro igrača izgledao nespremno i/ili nezainteresirano za utakmicu. Čestitke Kobeščaku i momčadi na pobjedi u Gružu. Mladost je pobijedila u Gružu 11:10 i povela u polufinalu PH. U subotu u Zagrebu imaju priliku izboriti ulazak u finale nakon 3 godine apstinencije.

Jugaši u finalu kupa na -2, u finalu Jvl-a -1, u finalu PH…

preuzeto sa www.dulist.hr

 

Još jedan naslov odlazi u Rijeku nakon uzbudljivog finala u kojem je bilo puno kvalitetnih poteza, s obje strane. Utakmicu je obilježila prva četvrtina u kojoj se Primorje odvojilo na 4:0, ali i Jugova borba do posljednje sekunde. Čak je i Frano Vićan, inače izabran za najboljeg igrača završnog turnira, rekao da je iznenađen odakle Jugu snaga za povratak u utakmicu, pogotovo nakon što su i protiv Mladosti dan ranije odigrali težak dvoboj.

Primorje obranilo naslov najboljeg na Jadranu

 

Jug je ponovo katastrofalno započeo utakmicu i prvu četvrtinu završio sa 0-4. Prva dva gola posljedica su individualnih grešaka, a treći i četvrti rezultat su igrača više. Jug je u tom razdoblju imao nekoliko loših dodavanja, a nije iskoristio ni 2 igrača više.

Jug – Mladost 8-7 (2-4, 4-0, 1-1, 1-2)

U vrlo čudnoj utakmici Jug je s dosta napora uspio dobiti Mladost. Pokazao se opravdanim oprez trenera Bobića i njegove riječi da će to biti teška utakmica.
Počelo je katastrofalno, sa 0-3 i 1-4, te sa 2 osobne Dobuda. Na kraju prve četvrtine su zaslugom Boškovića 2 gola minusa još i dobro izgledala.
U drugoj četvrtini Mladost se junački ispromašivala a ono što su pogodili Bijač je skinuo. Za to vrijeme  Jug je iskoristio većinu svojih prilika. Bošković i Janović preuzeli su odgovornost i doveli Juga do 6-4. Obrana je funkcionirala odlično, sa dugim presingom i prelaskom na zonu u zadnjih par sekundi.
U trećoj četvrtini razbranio se i Pavić, postignut je po jedan gol sa svake strane.

Priča o velikom borcu Diegu Simeoneu

Gledajući iz današnje perspektive, kao da je riječ o drugom sportu. Uzmimo za primjer reprezentaciju Argentine iz 1994. godine – u napadu su igrali Gabriel Batistuta, Abel Balbo i Claudio Caniggia. Danas je ekipa s trojicom klasičnih napadača posve nemoguća. Pridodamo li toj reprezentaciji Diega Armanda Maradonu jasno nam je da se tadašnji nogomet nije sastojao od bogzna kakve trke. Međutim, u tadašnjoj reprezentaciji, vjerojatno najboljoj u čitavoj argentinskoj povijesti – iako nije osvojen svjetski naslov, zbog Maradoninog doping skandala za koji se ni dandanas ne zna je li namješten – iskakao je jedan mladić. Zvao se Diego, ali to nije bio Maradona, već Pablo Simeone, a njegova igra bila je drugačija od one njegovih suigrača.

Pouka pred Zadar: „Ne vjeruj Medu ni kad ti darove nosi“

 

Pet utakmica Juga i Primorja ove sezone u kojima je Primorje tri puta pobijedilo, dok je dva puta ostalo neriješeno. Dvije utakmice u skupini Lige prvaka, dvije u Jadranskoj ligi i finale kupa. Prve 4 na klupi je bio Đuho, dok je jučer po prvi put na tom mjestu „sjedao“ Bobić. Ako se ne dogodi čudo, uskoro, za 3 dana i šesti je obračun na rasporedu, u finalu Jadranske lige.

Ohrabrenje pred Zadar

 

Jug je ovaj put pružio dobru partiju i uzeo bod protiv Primorja u Gružu. Konačnih 11:11 postavio je Miho Bošković u doslovno zadnjoj stotinki sekunde nakon iznimne gluposti Paula Obradovića 4 sekunde ranije. Utakmica je imala dosta pogrešaka, s obje strane, ali je ponudila domaćoj publici ono što ona uvijek i traži, borbenost i pristup od početka do kraja.

4. izdanje turnira „Tomo Udovičić“

Turnir „Tomo Udovičić“ je od samog starta postavio visoku ljestvicu, ali svake godine je sve bolji i bolji, pa je tako u 4. izdanju nastupilo čak 30 ekipa. Ovo je pravi festival vaterpola i za dijete koje tek kreće s ozbiljnim igranjem, u dvanaestoj godini, sigurno je ovaj turnir centralni dio cijele sezone.