VATERPOLO MUKE PO MIĆU

 

Tužan sam kao Jugaš ove godine, nema nas u Barceloni, debakl u PH, nikad ranije završena sezona… Sve to je omogućilo da se s mirom posvetim praćenju završnice sezone, uživanju u voljenom sportu bez gubljenja živaca. I prije nego krenem s naslovnom temom, želja mi je ovim putem pojasniti tj. otkloniti „problem“ započet po FB komentarima, ne znam s čije strane, a taj je da se mi Dubrovčani navodno naslađujemo porazu Primorja u polufinalu.

Naftni tankeri nasukani na plažama Barcelone!

 

Nakon Volpijevog i Slobodin se tanker nasukao na ovogodišnjem final6-u pa smo tako ostali bez obje ekipe koje su mnogi očekivali u završnoj klupskoj utakmici ove sezone. Ali nakon čuda jučer danas smo doživjeli iznenađenje i još jedan poraz Primorja od Barcelonete ove sezone. Jučer je Partizan iskoristio iznimno loše izdanje protivnika, ali danas je Barceloneta odigrala fantastično i zasluženo ušla u finale.

Radnički u novom eurofinalu

Partizan – Radnički 4:9 (1:2) (2:3) (0:2) (1:2)

Bazen: Bernat Picornell; Gledatelja: 800; Suci: Margeta (Slo), Koganov (Aze);

Igrač više: Partizan 1/9, Radnički 5/11;

Dva igrača više: Partizan 0/1;

Peterci: Radnički 0/1

Partizan: Soro, Gielen, Mandić 2, Vico 1, Subotić, Tomašević, Ćuk, Dedović 1, Čučković, Tanasković, Stojanović, Jakšić, Rističević Trener: M. Ćirić

Radnički: Radić, Burić, Vuksanović 1, Korolija, Ćirković, Miličić, Ćirić 1, Basara 1, Zloković 4, F. Filipović 1 (0), Marković 1, Đ. Filipović, S. Popović Trener: Stojanović

Čudo u Barceloni: Partizan izbacio Recca

Pro Recco – Partizan 18:19 (3:2) (3:3) (5:5) (1:2) peterci (6:7)

Bazen: Bernat Picornell; Gledatelja: 1000;

Suci: Koganov (Aze), Koryzna (Pol);

Igrač više: Pro Recco 10/7, Partizan 9/5;

Peterci (regularni dio): Pro Recco 2/1, Partizan 1/1

Pro Recco: Tempesti, Lapenna 1, Madaras 2, Figlioli 3 (1), Giorgetti (1), Felugo, Janović 3 (1/2), Aicardi 2, Figari, Joković 4 (3), Ivović (1), Giacoppo 1, Pastorino Trener: Porzio

Partizan: Soro, Gielen, Mandić 3 (2), Vico, Subotić 5 (2), Tomašević, Ćuk 5 (1), Dedović 4 (2), Čučković (1), Tanasković 1, Stojanović, Jakšić, Rističević Trener: Vujasinović


Bura i Joka, uz Primorje, hrvatski aduti na Final6-u

Osim Primorja kojega smo imali prilike puno puta gledati ove sezone, što uživo što na televiziji, u Barceloni nastupaju još dva naša igrača Maro Joković u kapici Pro Recca te Damir Burić za Radnički. Očekujemo njihov međusobni sraz u polufinalu te će jedan od njih sigurno u finale, na megdan, po svoj prilici, Primorju. Stoga smo ih zamolili za kratku najavu.

Final6 Barcelona 29-31/05/2014

 

Ove godine po prvi put na zvršnom turniru Lige prvaka igra 6 momčadi. I to po ugovoru tih 6 ne moraju biti i najbolje jer je Barceloneta kao domaćih imala zagarantirani nastup, ali je kroz skupinu A ipak i rezultatski izborila nastup. Osim domaćina tu su još i Primorje i Radnički kao polufinalisti jer su osvojili skupine, te Pro Recco, Brescia i Partizan. Dakle, 2 puta Italija i Srbija, te Hrvatska i Španjolska.

Vaterpolisti pomažu

VK Jug CO i VK Zadar 1952 organiziraju prikupljanje pomoći za unesrećene ovim katastrofalnim poplavama. Iz oba kluba javljaju da na Gradski bazen, što u Dubrovniku što u Zadru donesete dječje potrepštine (pelene, hrana za djecu, vlažne maramice, itd…). Novac se isključivo može uplatiti na račun Crvenog križa ili pozivom na donatorski telefon:

Izjave nakon utakmice Primorje – Mladost (2.dio)

U drugom dijelu izjava nakon treće finalne utakmice i slavlja Primorja donedavni kapetan Samir Barač vrlo emotivno govori o velikom događaju ne samo za Primorje nego i za hrvatski vaterpolo s obzirom da se pojavio novi osvajač PH. Zatim je na redu Predrag Sloboda koji također govori o ovm trenutku kao povijesnom koji je možda u Dubrovniku bio rutina, ali je za Riječane novi. I za kraj najduži, izbornik Ivica Tucak koji je izmeđuostalog prigovorio dance.hr-u na neobjektivnosti po pitanju određenih komenatara, pretpostavljamo glede reprezentacije i igrača koji za nju nastupaju.

Izjave nakon utakmice Primorje – Mladost (1.dio)

Slavlje Primorja u srijedu i prvi naslov prvaka Hrvatske ponukalo je našeg MK da prikupi brojne izjave aktera finala. Kako materijala ima napretek, donosimo prvi dio izjava od Luke Lončara, Denesa Varge (koji je rekao da bi želio ostati i iduće sezone u najboljem klubu na svijetu, ali Bauer u SN-u piše da braća odlaze u Szolnoki), te kapetana Krapića te trenera Asića.