Oda jednom golmanu

 

Kreće glavni turnir Divlje lige. Tu su i dvije momčadi s Danača. Turčin je prošao kvalifikacije, a Špilja je kao treći nositelj čekala protivnike u grupi C. Nakon odigranih kvalifikacija, Glavni turnir započinje sutra u Mlinima.

Turčin Danče je prošao kvalifikacije, što se uostalom i očekivalo i upao u skupinu A, zajedno sa dva zadnja pobjednika: Fun H20 i Kamen mali što poprilično otežava neke ideje da bi se moglo dohvatiti četvrtfinale. Ipak, pošto su tradicionalno neugodni Kamen malom nada još uvijek postoji. A Turčin nikad ne zakaže!

Maraton sutra ujutro!

Sutra ujutro, subota 1. 8., 7. je po redu memorijalni maraton „Đuro Kolić“. Elektronske prijave (mail i Facebook) moguće su još danas do 22 sata. Svi ostali mogu se prijaviti ujutro na Dančama do 9:45 (za dječju utrku i kasnije). Start maratona i rekreativne utrke je u 1000. Najbolje pojedince nagrađuju Rezervat Lokrum i Pizzerija Petica.

Turnir u Bridžu – srijeda 29. srpnja

 

 

Turnir u Bridžu na Dančama poznat i po nazivu „Dubčić kup“ igra se danas u 1700 na Dančama. Kao Nadal u Roland Garrosu, tako i Dubčić u dančarskom bridžu.

 

 

Ako ste željni igre, a da imate hrabrosti sjesti za stol sa svim tim velikanima predvođenim četverostrukim braniteljem naslova Nikom Dubčićem do 1700 dođite i prijavite se za igru. Igraju se 4 borda sa svakim za stolom.

Presidente na Radiju

Presidente Vaterpolo udruge Danče sutra ujutro oko 9 sati gostuje u jutarnjem programu Radio Dubrovnika kako bi najavio 7. Memorijalni plivački maraton „Đuro Kolić“.

Kao glavni i odgovorni u organizaciji maratona, kao kreator dančarskih politika, obnovitelj Republike, poticatelj osnivanja treće momčadi, naš vođa sutra ujutro na Radiju Dubrovnik obraća se Gradu i okolici.

Hrvatska bolja od nedorasle Kanade

 

Hrvatska je na otvaranju SP-a došla do pobjede protiv Kanade 12:7. Igrali smo lagano protiv nedoraslog protivnika koji je radio greške i u elementarnim stvarima poput sprječavanja dodavanja lopte sidrunu s krila bez faula.

Srbija – Crna Gora 11:8 (2:1) (4:2) (3:4) (2:1)

Suci: Stavridis (GRE), Alexandrescu (ROU)

Igrač više: Srbija 9/5, Crna Gora 9/4; Peterci: Srbija 1/1

Srbija: G:Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović, Nikić, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 3 (1), Prlainović 1, S. Mitrović 1, B. Mitrović

Trener: Savić

Crna Gora: Lazović, Draško Brguljan 2, Pasković 1, Čučković, Darko Brguljan 2, Radović, M. Janović 2, Ukropina, Ivović, Murišić 1, Klikovac, Jokić, Šćepanović

 

Trener: Perović

16. svjetsko prvenstvo u vaterpolu – Kazan

 

Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima održava se ove godine u Kazanu. Muški vaterpolski turnir počinje danas. Na otvaranju igraju Hrvatska i Kanada. Igra se svaki drugi dan do 8. kolovoza kada je finale. 16 reprezentacija podijeljeno je u 4 grupe.

Svi na maraton 1. kolovoza

 

Kao i zadnjih godina i ove je prva subota u kolovozu rezervirana za Memorijalni plivački maraton „Đuro Kolić“. Stoga, za 7 dana, 1. kolovoza, pozivamo sve na Danče, start je u 1000.

Vaterpolo udruga Danče od 2009. organizira ovu utrku u spomen na našeg Dančara gospara Đura Kolića. Na redu je dakle sedmo izdanje. Pliva se kao i prethodnih godina u više kategorija i na više dionica:

 

Kako su igrači Turčina znanstvenicima pomogli otkriti nastanak života na Zemlji

 

Srijeda 22. srpnja 2015. godine zauvijek će ostati zapisana u znanstvenoj povijesti kao dan kada je znanost napravila jedan od najvećih koraka u svojoj slavnoj historiji. Već dan prije slutilo se tako nešto – NASA je tog datuma zaustavila 570 milijuna dolara vrijedan projekt istraživanja planeta Pluton, nakon što je na njemu radila dugih devet godina – Stephan Hawking je pak naprasno zaustavio istraživanje postojanja vanzemalja, tek što je krenuo, a znanstvenici u CERN-u prestali su sudarati Božje čestice unutar velikog hadronskog sudarača.