Liga prvaka – moguć rasplet i u A grupi

 

Nakon što je vrlo vjerojatno sve riješeno u grupi B, odnosno ne samo da su Recco, Szolnok i Jug prošli na final6 već je i pored baš takav danas bi se moglo dogoditi da i u grupi A dobijemo trećeg putnika kao i vjerojatni poredak. Ako Primorje izgubi ili čak odigra neriješeno, a Barceloneta dobije u Herceg Novom Primorje se definitivno oprašta od završnog turnira. Egeru treba pobjeda da potvrdi drugo mjesto, a u zadnjem kolu gostuju u Pireju pa bi mogli napasti i prvo.

Nije nego

 

Ocjene nakon prve finalne utakmice ipak nije pisao Bauer već Mario Buconić, a iz druge utakmice izdvojili smo pet detalja koje bi htjeli apostrofirati. Danas se igraju utakmice 9. kola Lige prvaka; Jug dočekuje Galatasaray dok Primorje odlazi u Eger.

Jug poveo 2:0 u doigravanju

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. utakmica finala doigravanja za prvaka Hrvatske

Primorje EB – Jug CO 5:7 (2:2, 1:1, 2:2, 0:2)

PRIMORJE: Vićan, Burić 1, Radu, Krapić, M. Vrlić, Vukičević, Muslim, Petrović, Dedović 1, Echenique 2, Šetka, Bošković 1, Jelovina, Buljubašić.

JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač, Macan, Fatović, Lončar, Joković 3, Garcia, Marković, Ivanković, Bautović, Perrone 3(0), Benić, Obradović, Popadić, J. Vrlić 1.

 

U 2. utakmici finala doigravanja za prvaka Hrvatske Jug je pobjedio Primorje te došao nadomak osvajanja prvenstva. Teško je očekivati da Primorje s ovakvom igrom može dobiti Dubrovčane u iduće eventualne tri utakmice, od kojih dvije u Gružu, no vidjeli smo određene pomake na bolje u igri Primorja u odnosu na prvu utakmicu, kao i na utakmicu protiv Olimpiakosa (od te se ionako nije ni moglo gore).

Dance.hr-ova muza

izvor: jug.hr

 

 

Iz tko zna kojih razloga izvještaj iz Dubrovnika nakon prve utakmice pisao je Bauer. Ne znam je li gledao uživo ili preko tv-a, a po komentarima čini mi se da nije uopće gledao ovu utakmicu već mu se potkrala repriza neke prijašnje.

Jedini čovjek u redovima Primorja koji je mogao parirati Jugu, jedini koji je dao pravi doprinos bio je Radu. Gotovo sve igrače više od njih 12 on je izborio, ali Bauer u tekstu piše:

 

„Na dva metra su Radu odnosno Krapić sjajno čuvani, disati nisu mogli, te analogno tomu nisu bili nikakva prijetnja.“

Jug poveo 1:0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Prva finalna utakmica protekla je u skladu s najavama i očekivanjima. Točnije, nadovezala se na prikazanu igru u prethodnim europskim utakmicama od prije 3 dana  – kao da nam je već tada sve bilo nacrtano kako će danas teći utakmica. Primorje jako loše, neki igrači poput Muslima toliko nespremni da bi se i u Divljoj ligi namučili. S druge strane Jug osjetno lošiji u obrani nego što je to bio u većini sezone, ali dovoljno dobar za laganu pobjedu na pogon fenomenalnog Garcie.

Poraz u Szolnoku

Jug je poražen u Szolnoku i na taj način je zauzeo poziciju broj tri u grupi koja najvjerojatnije vodi na Eger u četvrtfinalu 2. lipnja u Budimpešti što bi bila repriza lanjskog duela u istoj fazi u kojoj je Jug slavio 10:8.

 

Ovo gostovanje u Szolnoku bilo je tipično jugovo gostovanje u Mađarskoj; poraz uz ne baš dobru igru. A gledajući iz perspektive svih utakmica ove sezone atipična, jer je Jug primio jako puno golova uz ne samo lošu obranu već i loše plivanje. Doduše bila je još jedna slična utakmica, gostovanje u Soriju i to su uz jedno gostovanje u Rijeci jugovi ovogodišnji porazi.

Debakl Primorja za (najvjerojatniji) oproštaj od Lige prvaka

RIJEKA 26.03.2011. EUROPSKA LIGA VATERPOLO PRIMORJE (ZORAN ROJE,IVAN ASIĆ) - MLADOST () FOTO RONI BRMALJ

PRIMORJE  – OLYMPIACOS  4:10 (1:2, 1:3, 1:3, 1:2)

 

PRIMORJE: Vićan, Burić, Radu 1, Krapić, Buljubašić, Vukičević 1, Muslim, Petrović 1, Dedović, Echenique, Šetka, Bošković 1, Jelovina.

OLYMPIACOS: Pavić, Mylonakis 1, Delakas 1, Gounas, Fountoulis 3 (1), Smith, Pontikeas, Ntoskas, Mourikis 1, Kolomvos 2, Mallarach, Vlachopoulos 2, Galanopoulos.

 

 

U jednoj od najvažnijih utakmica dosadašnjeg dijela sezone vidjeli smo težak poraz domaćina i najvjerojatniji oproštaj od ovogodišnje Lige prvaka. Olimpiacos je izvrsnom igrom i u obrani i u napadu lakoćom pobjedio neprepoznatljlive domaćine te si osigurao Final 6 u Budimpešti, dok Primorju ipak ostaje i dalje teoretska nada u posrtaj Barcelone u zadnja 2 kola. No prije svega moraju pobjediti u svoje zadnje 2 utakmice, što iz trenutne perspektive izgleda manje vjerojatno od Dinamova proljeća u Europi…

Jug u Szolnoku, Olympiakos u Rijeci

 

3 su kola do kraja i borba za pozicije koje vode na final6, i sa pozicije koje nose bolji ždrijeb u Budimpešti 2-4. lipnja. Jug je osigurao final6, a u ovom kolu bori se za drugo mjesto u grupi. Primorje se bori s Barcelonetom za treće mjesto koje vodi na završni turnir.

Sukno i Obradović neće ili hoće u Rio?

 

Već nekoliko dana pokušavam napisati nešto suvislo vezano za incident koji su priredili Sandro Sukno i Paulo Obradović prije 6 dana. Nisu se pojavili na jutarnjem treningu, na ručku, na testiranjima, pa čak ni u tv i radijskoj emisiji popodne gdje je već bilo dogovoreno njihovo gostovanje. Pokazatelj je to ne samo njihove gluposti već i očigledno katastrofalnog stanja u savezu i reprezentaciji.

Hrvatska u grupi B u Riu

 

Danas je u Trstu nakon završetka kvalifikacija održan ždrijeb vaterpolskog turnira u Riu na Olimpijskim igrama. Hrvatska je izvučena u Grupu B na poziciju 6 tako da znamo kompletan raspored.