The Importance of Statistics for Water Polo

https://www.facebook.com/paulo.tejo

Men lie, Women lie, but numbers never lie. Is it really like that? We will find out in today’s conversation. In 2010, our today’s guest Mr. Paulo Tejo, a Water Polo and Swimming Coach from Portugal, wrote his Master Thesis on the Man up Comparison between the Euroleague, Italian Championship and the World Championship.

Mladost obranila naslov

https://hvs.hr/

Četvrto uzastopno finale na jednu utakmicu između Juga i Mladosti ide na stranu zagrebačke momčadi pa je tako HAVK Mladost obranila naslov pobjedika kupa Hrvatske i po 10. put ukupno ovaj pehar ide na Savu. Apsolutni junaci pobjede su Konstantin Kharkov sa 7 golova i Jerko Jurlina sa 10 obrana.

Očekivano, Mladost i Jug u finalu kupa

Kao i prethodne dvije godine u finalu kupa igrat će Mladost i Jug. Ako gledamo taj zadnji period kada je Mladost opet postala ozbiljan protivnik rezultat je 1:1. U polufinalu je Jadran malo namučio Juga, dok je Primorje pokazalo da je na početku eventualnog povratka u vrh. Za daljnji korak trebaju dva vrhunska igrača.

Final4 kupa – Rijeka 23-24 siječnja

https://www.facebook.com/vaterpolo.primorje

Na rasporedu je final4 kupa Hrvatske na kojem nastupaju Mladost, Jug, Jadran i domaćin Primorje. Polufinalne utakmice na rasporedu su 17.00 (Jug – Jadran) i 18.30 (Primorje – Mladost) u subotu, a finale je u nedjelju u 17.30. sve utakmice bit će u izravnom prijeosu na HTV-u.

Waterpolo Podcast

https://www.facebook.com/waterpoloexperttalk

My todays opponent is a native of Hannover, Germany. He is also a Former Webmanager at IBM, a Former Consultant for Digital Workplace solutions at GIS (Gesellschaft für InformationsSysteme AG), a Senior Consultant at IPI GmbH, the Host of the Digital Workplace Podcast at IPI GmbH and the reigning, defending, undisputed Host of the Waterpolo Expert Talk Podcast Mr. Andreas Schulze-Kopp.

Grupa A Beograd – četvrti dan

               Četvrti dan u grupi A donio je i konačni poredak te razrješenje pitanja učesnika ovosezonskoga F4 regionalne Premier lige. Na kraju je završeno bez iznenađenja. Mladost je opravdala ulogu apsolutnog favorita, razumljivo, uz ne konstantno i ubjedljivu igru zauzela prvo mjesto.

Radnički na final4-u

https://www.kvkradnicki.com/

Zadnje kolo B polufinalne grupe Premier regionalne lige nosilo je playoff utakmicu za drugo mjesto, Radnički protiv Primorca. Kragujevčanima je odgovaralo i neriješeno, a Primorac je bio u prednosti jer su bili u ulozi outsidera. Preostale dvije utakmice bile su odrađivanje posla nakon napornih zadnjih dana u kojima su igrači trošeni preko svake mjere i granice.

Jug opravdao ulogu favorita, Radnički ili Primorac prolaze kao drugi

https://www.facebook.com/KVKRadnicki

Odigrano je 12 od 15 utakmica na polufinalnom turniru. Jug je u derbiju dana deklasirao Radnički u utakmici u kojoj je trener Uroš Stevanović odmarao prvog golmana Dobožanova, prvog sidruna Toholja, ljevaka Ukropinu, a ni Strahinja Rašović nije igrao nego par minuta. Danas u 13.40 očekujemo dvoboj Radničkog i Primorca u kojem se odlučuje o drugom mjestu.

Grupa A Beograd – treći dan

Mladost je pobjedom protiv Jadrana u zadnjoj utakmici dana osigurala nastup na final4-u. Između Zvezde i Jadrana dobit ćemo drugog sudionika. Trenutno je beogradski klub ispred sa 2 boda više, ali zadnji dan ih očekuje utakmica protiv neporažene Mladosti. Zanimljivo je da je Primorje zadnje sa sva 4 poraza sa ukupnom gol razlikom -5.

Jug i Radnički stopostotni, Budva jedina bez bodova

Drugog dana polufinalnih turnira Premier regionalne lige odigrano je čak 9 utakmica od čega 5 u dubrovačkoj grupi. Na rasporedu je bilo nekoliko zanimljivih dvoboja; prva utakmica Sandra Sukna kao trenera protiv Juga, bokeški derbi te dvoboj Solarisa i Radničkog koji su proteklih sezona razvili zanimljivo rivalstvo u B ligi.