Mađarska deklasirala Srbiju

Mađarska je pregazila Srbija s čak 9 razlike što je sigurno jedan od najtežih poraza Srbije uopće. Obje momčadi su ovom utakmicom poslale poruku, Mađari da su spremni za borbu za medalju, a Srbija da su došla teška vremena.

Zahvale nakon događaja te informacije o prikupljenim sredstvima

Dragi prijatelji Dančarskog maratona, volonteri, plivači, rekreativci, triatlonci, sponzori, posjetitelji,

u ime Udruge daljinskog plivanja i sportske rekreacije na moru „Danče“ Dubrovnik želimo reći HVALA na podršci našem događaju, hvala na dolasku i sudjelovanju u subotu na 14. dančarskom plivačkom maratonu i prvoj Cro Cup utrci podržanoj od  Hrvatskog saveza daljinskog plivanja u Dubrovniku.

Francuzi uzeli bod protiv Grčke

Grčka – Francuska 12:12 (3:3) (4:5) (4:2) (1:2)

Suci: Gomez (ITA), Teixido (ESP)

Igrač više: Grčka 4/9, Francuska 4/6

Peterci: Grčka 2/2, Francuska 1/1

Grčka: Tzortzatos (4/12), Genidounias 1, Skoumpakis 2, Gkiouvetsis, Argyropoulos 2 (1/1), Papanastasiou 2 (1/1), Dervisis 1, Alafragkis, Kopelaidis, Kakaris 1, Nikolaidis 2, Vlachopoulos 1, Limarakis (6/10). Izbornik: Vlachos

Francuska: Dubois, Saudadier, Crousillat 3 (1/1), Bouet, Khasz 2, Vernoux 3, Marion-Vernoux 2, Bjorch 1, Marzouki 1, Caumette, Vanpeperstraete, De Nardi, Fontani (11/23). Izbornik: Bruzzo

Kokoti dominatno i mirno do naslova

U dupkom ispunjenom Portu Kokoti su pobijedili Fun H2O 7:4 i upisali se na listu osvajača Divlje lige. Vodili su od početka do kraja i već su u drugoj četvrtini prelomili utakmicu, otišli na +3 što su i sačuvali predvođeni odličnim golmanom Mladenom Miloslavićem, ali i svim suigračima koji su u djelo proveli odlično postavljenu taktiku.

Povijest (i budućnost) Kokota

Kokoti 1998

Kokoti su se prvi put pojavili u Divljoj ligi 1997., a članovi su bili Vranjac, Skvrce, Aljoša, Pop, Miho, braća Krečak, Zlošilo, Hilje… tada svi od 16-17 godina. Već 1998. igrali su protiv Funa i to prvu utakmicu te sezone i to bez zamjena (te godine su igrale u Glavnom turniru 32 ekipe na 2 poraza) i izgubili nakon velikog početnog vodstva – danak neiskustvu.

Stiže na Danče i legendarni ‘Briškula‘, koji je preplivavši La Manche objavio knjigu ‘Mt. Everest Horizontal‘: Velikim sportašima je hladnjak prazan!

Toni Pavičić Donkić - Briškula, legendarni hrvatski plivač i maratonac s hrvatskom zastavom nakon preplivanog Gibraltara /Iz Osobnog Albuma/

Kada se razgovara o plivačkim maratonima, tj. o daljinskom plivanju ili, na engleskom jeziku “open water swimming” u Hrvata, nekoliko imena neizbježno “ispliva” kao tema: Veljko Rogošić, Dina Levačić te naš sugovornik: Hvaranin Toni Pavičić Donkić, rođen 1968., obiteljskog nadimka “Briškula“, podrijetlom iz Vrbanja, a sada stanovnik, naizgled “uobičajeni” obiteljski čovjek iz Jelse.