Frano Vićan osvajač 1. Trofeja Rudija Reša

Frano Vićan (izvor: www.net.hr)
Osvajač prvog Trofeja Rudija Reša je Frano Vićan. Osvojio je 49 ili čak 75% od maksimalnog broja bodova. Nakon prikazanog ove sezone trofej zasluženo odlazi u Franove ruke. Rođen je 24. siječnja 1976. godine. Prošao je sve uzraste u jugovoj omladinskoj školi. S 18 godina odlazi u Zagreb na studij i prelazi u redove najljućeg suparnika Mladosti. Nakon 9 godina provedih u Zagrebu, 2003. godine odlazi u Italiju. Prvu sezonu brani za Chiavari, a slijedeće dvije za Nervi. I konačno 2006. godine vraća se u Juga. Sve do danas nema utakmice u kojoj je zakazo, a u mnogima je bio ključna prevaga. Posebno se to odnosi na reprezentaciju u koju se vratio i 2007. smo upravo zahvaljujući Franu postali svjetski prvaci.
   

Stigli smo do kraja

Stigli su i posljednji glasovi na red. S obzirom da se u međuvremenu pojavio još jedan, trinaesti glasač (zbog prezidenteove nebrige i površnog pregledivanja maila to smo tek jučer na skupštini doznali), danas vam donosimo tri kompleta glasova.

Šaljivi Đivo i sažeti Goran

Danas  je na redu predposljednji par glasača. Đivo, koji nije uspio iz prve zadovoljiti stroge kriterije koje je postavio stručni žiri. I Goran koji je vrlo sažeto obrazložio svoje glasove.

Dani vaterpola u Sarajevu

 

Za vas koji niste upućeni u subotu se u 18:00 odigrala utakmica u Sarajevu između Bosne i Jadrana iz Neuma. Ja sam igrao za Neum, a Zambata je sudio utakmicu.
To je bila prva vaterpolo utakmica u Bosni nakon 1990. i ko takva je imala veliko zanimanje u Sarajevu. Utakmica se odigrala na novom bazenu olimpijskih proporcija (50m, 25m) koji je izgrađen prije godine dana i zbog kojega bi se mnogi bazeni u svijetu mogli posramiti, jer je stvarno predivan. Ima mjesta za 600 ljudi i mali bazen sa strane za djecu. Skoro cijeli bazen je u staklu, a odma do njega je džamija. Zanimljivo je da su se ovi iz džamije bunili, jer moraju gledat na plivače i plivačice u gačicama, ali nitko nije mislio o tome kad su ga gradili.

Ogs prvi koji nije ponudio Vićana među tri kandidata

 

Danas je na redu četvrti par glasača. Prvo vam donosimo glasove vođe Turcide i čovjeka čiji će rođaci preuzet svu vlast u Turčina u dogledno vrijeme. A iza njega slijedi prvi šuter Turčina, pogovo nakon što je Vlaho prešo u Sovrnju i umirovio svoj šut. Osim naglašenog lokal patriotizma, gdje su obojica stavili na drugo i treće mjesto svoje Konavljane/Mokošićane, danas je prvi izbor koji nije ponudio Vićana među tri kandidata.

Frano Vićan najbolji sportaš Dalmacije

Frano Vićan (izvor: www.net.hr)

 

Slobodna Dalmacija je, uz pomoć svojih čitatelja, proglasila najbolje sportaše Dalmacije u 2008. To su Frano Vićan, Blanka Vlašić, te košarkaški klubovi Zadar i Jolly JBS Šibenik.

Đuho osvojio crnogorski kup

    Čestitke Veselinu Đuhu koji je vodeći Budvansku rivijeru osvojio prvi ovogodišnji trofej u Crnoj Gori. U finalu kupa pobijedio je Primorac Emila Nikolića. Iako se crnogorski kup igra po malo drugačijem sistemu od našeg. Igrala su svak sa svakim tri kluba iz Jadranske lige i Kataro koji je imo prednatjecanje za plasman na završni turnir.