Vasas – Jug 11:8, navijačima pao mrak na oči

    Ovo putovanje možemo sažeti u samo dvije riječi «Kapetanov show». Sve je počelo u subotu ujutro u 9 ura. Kretalo se sa cvjetnog doma. Skoro svi su došli na vrijeme, samo se čekao Kapetan, koji je malo kasnio. Oni koji poznaju Miha znaju kada on postaje pričljiv, a na njegovom ulasku u autobus dalo se primjetiti da je u elementu.

1. kolo Eurolige: Primorac – Panionios 10:6

 

    Branitelji naslova krenuli su na domaćem bazenu protiv najlakšeg protivnika u skupini. Grci su se prestavili kao iznimno disciplinirana ekipa. Sve napade su igrali na 30 sekundi i onda su išli udarci tek kad bi ostali suigrači zatvorili kontru ili bi lopta išla u kut terena. Očito su htjeli izgubit sa što manjom razlikom, a bit će zanimljivo vidjet kako će odigrat na domaćem bazenu. Ako budu igrali ovako pametno i disciplinirano, očekujem da bi svakako mogli dignut nekoj od ekipa bod(ove), možda čak Vasasu koji im dolazi u drugom kolu u Atenu.

Partizan express!

Budva M:tel – Partizan Raiffeisen 3:9 (0:3,2:3,1:1,0:2)

    Partizan je uvjerljivo, bez imalo problema prošao Budvu. Na strani Partizana su bili i iskustvo i kvaliteta. Imali su dosta više raspoloženih pojedinaca.
    Budva je počela s Paskovićem i Antonijevićem lijevo, Tičić bek i srednji, desno Trbojević i Čirić, početni sidrun Peković. Partizan pak s Vujasinovićem, Gocićem, Prlainovićem, Pijetlovićem, Rađenom i Aleksićem.

1. kolo Eurolige 2009/10

 
 
    Ovaj vikend počinje Euroliga. Igra se po starom sustavu, 4 grupe po 4 ekipe gdje dvije prvoplasirane prolaze u 1/4finale. Prvo od šest kola igra se ovaj vikend po slijedećem rasporedu:

Šporki makaruli

Od pamtivijeka, za festu Svetog Vlaha, svojta iz svih krajeva dolazi kod svojih na koji dan da bi se poklonili svome zaštitniku, a usput da malo vide i osjete vječni Grad. Normalno, svatko se želio pokazati kao dobar domaćin, ali prije nije vladalo veliko blagostanje tako da se moralo od malo mesa napraviti dobar objed za svih.

Palace i Štikovica u Sarajevu (dio drugi)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 
    Nakon „dramatičnog“ prijelaza granice atmosfera u autobusu se ponovno počela podizat, a količina alkohola kupljena u Neumu bila je dovoljna za put do Tbilisija, a ne Bjelašnice. To je odmah dalo naslutit da će opet doći do sukoba između par partibrejkera i ostatka autobusa.

Mladost slavila u Igalu

    Za početak se moram posut pepelom zbog najave da bi Mladost mogla izgubit s 5 razlike u Igalu. Ne da se to nije dogodilo, nego je Mladost pobijedila i nastavila ovogodišnji uspješni niz na crnogorskim bazenima. Sa 3 gostovanja su se vratili s 5 bodova (neriješeno u Euroligi u Budvi). Otputovali su bez dva člana prvih 7 i dva reprezentativca koji im pokrivaju lijevu stranu, Karača i Muslima i nakon teškog poraza od Juga u Zagrebu, a vratili su se sa dva boda iz Igala gdje je Jadran lani izgubio samo jedan bod u sezoni i to od Juga (uz poraz od Primorca u 1/4finalu Eurolige).

Prvi poraz Budve

   

    U Gružu su se  utakmici 8.kola JVL sastali Jug i Budva (ili kako je rekao Cota na otvaranju Jug Croatia Osiguranje i Budva……….. iz Crne Gore). To je ujedno bio i susret između prošlogodišnjeg prvaka i trenutno vodeće ekipe lige.

103. MINUTA

    103. minuta. Sasvim obićan prekršaj na sredini terena za sasvim prosječnu reprezentaciju (nekoć su bili svjetski prvaci) koju vodi ispodprosječni trener. Prekršaj izvodi sasvim prosječni zadnji vezni francuske reprezentacije. Gleda kome će uputiti loptu. Misli…
    -Jebo mater što su mi suigrači loši. Kao da su preko noći zaboravili igrati nogomet. Kome da uputim loptu? Tko je u ovoj reprezentaciji išta u stanju? Možda bih mogao Henryju. Mislim da nije za staro željezo, još uvijek može nešto…