S lica mjesta: Jug pobijedio u Barceloni

     Jedna od najboljih ako ne i najbolja utakmica Juga u ovoj sezoni donijela je vrlo važnu pobjedu u Barceloni protiv Barcelonete koju je Jug pobjedio sa rezultatom 9:7. Sve je krenulo u četvrtak kada su se Jugaši sa oko stotinjak navijača uputili iz Ćilipa u Barcelonu. Krenuli smo oko 14 i 45 i nakon otprilike 2 i po sata leta došli smo u Španjolsku zračnu luku Girona koja je udaljena oko 90 km od Barcelone. Bili smo smješteni u tri hotela. Igrači su bili smješteni u hotelu Arenaas, jedna grupa navijača u hotelu Pedralbes koji se nalazi nekih 20-tak minuta hoda od Nou Campa, a druga grupa navijača bila je u hotelu Oriente koji se nalazi na moru.

Budva m: tel – Jug CO 7:8

 
     U vrlo teškoj utakmici u kojoj je većinu vremena bio u minusu, Jug je sa tri uzastopna gola krajem treće i u četvrtoj četvrtini uspio pobijediti Budvu i vratiti se na čelo prvenstvene ljestvice.

Odgođena utakmica 21. kola Jvl: Budva m: tel – Jug CO

    Danas u 1800, uz naravno izravni prijenos na drugom i satelitskom kanalu RtCG-a u Budvi gostuje Jug. Ovo je vrlo važna utakmica za oba protivnika. Domaći se bore za Final4, i za što bolju poziciju za play off nacionalnog prvenstva. Jugaši s druge strane brane prvu poziciju. Realno, ako uzmu bodove večeras i uz poraz u Kotoru kod Primorca bit će najveći favoriti za domaćinstvo Final4 što nosi 1. pozicija u ligi. Jedino kad bi Primorac u zadnjih 5 kola dobio svih 5 najjačih protivnika (Jadran  i Budva u gostima) završio bi na 1. mjestu.

U Trebinje po heroin

    Dado (podaci poznati Maroletu) već dva dana nije spavao. Bole ga sve kosti, kaže i smije se tome. Danas ide „preko grane“ u Trebinje nabaviti malo heroina.
    -Što ćeš, recesija je. Tamo je heroin bolji i jeftiniji nego ovo sranje u Gradu – objašnjava.
    Dado je jedan od povećeg broja dubrovačkih narkomana koji odlaze u Trebinje po dozu. Za razliku od piza heroina koji u Dubrovniku dođe 100 kuna, u Trebinju mu je cijena 40 kuna. Što se tiče grama, onaj u Trebinju dođe 200 kuna, dok mu je cijena u Dubrovniku dvostruko veća – 400 kuna.

Vaterpolo bez golova

    Krajem kolovoza 1975. odigrana je najčudnija utakmica u kojoj sam sudjelovao, a kad malo bolje razmislim, ne sjećam se da sam za tako nešto ikad čuo.

    U Cavtatu su se u sklopu Općinskog prvenstva sastale ekipe Gusara i Cavtata. U Gusaru je baš te godine krenula smjena generacija pa je među 11 igrača bilo 5 juniora, od kojih će neki u idućih desetak godina biti standardni prvotimci.

Hobotnica ispod peke

    Hobotnica zajedno sa olignjom i sipom spada među glavonošce. Neki zlobnici u šali znaju reći da je Mljećanin čovjek koliko i hobotnica riba.
    Hobotnica je se obično priprema na salatu, skuhana se isjecka na male kolutiće i zajedno sa lešo patatama  začini sa maslinovim uljem, ostom, soli, paprom, lukom i kaparama.
    Ona se može pripremati na druge razne načine, na Mljetu je suše i onda od nje prave gulaš.
    Jedan od načina pripreme hobotnice je i ispod saća ili ako niste u mogućnosti ložiti vatru onda je dobar i šporet.

Mlađejuniorski kup: Mornaru naslov u produžecima

    Mlađi juniori Juga su u finalnoj utakmici, nakon produžetaka zasluženo poraženi od vršnjaka iz splitskoga Mornara sa 4:3. Kažem zasluženo, jer su svoju sudbinu imali u svojim rukama – imali su bar 3 prilike da oni povedu sa 4:3, no šutevi su redovito bili jako loši, iako je bila čista situacija za gol.

Swim & gun

 

    Mladostaši su izjednačili ukupni omjer, ove sezone, s Novljanima na 2:2. Obje pobjede u Jadranskoj ligi zabilježili su Zagrepčani. Ovu utakmicu obilježio je swim & gun igra i to u toliko mjeri da prva slijedeća utakmica s ovim obilježjima nije imala ni 50% ove u tom smislu. Utakmica nije ponudila visoku kvalitetu, ali zato je bila jako uzbudljiva i s mali milijun događanja.

I Jug sve riješio u prvoj

    U pravom trenutku najbolja igra jugaša u sezoni. Od samog starta krenuli su koncentrirano, strpljivo u napadu i odigrali po dogovoru. Sve čestitke Fatoviću koji je odlično postavio igru i u potpunosti neutralizirao plivačke sposobnosti Katalonaca. I inače je cijelu utakmicu obilježila jugova igra bez pojedinačnih grešaka, što je u zadnje vrijeme bio glavni problem.