Ždrijeb 2. kruga kvalifikacija za Euroligu

 

    Danas je u Luksemburgu – od prošle godine središte LEN-a  – održan ždrijeb drugog kvalifikacijskog kruga za Euroligu. Uključili su se drugoplasirani klubovi iz 8 najjačih liga koji su bili podijeljeni u 2 jakosne grupe:

Kupite Dančarsku majicu!

Majica sadrži šivani grb Danača s prednje strane, a sa stražnje strane šivani natpis www.dance.hr. Cijena majice je 100 kuna.

Svi zainteresirani neka se jave na dance@dance.hr ili kontaktiraju Marka. Izgled majica možete vidjeti u fotogaleriji!

Kreće obnova!

 

    Stigo je materijal za obnovu Danača. Iskrcan je na Gracu pa pozivamo sve Dančare da dođu dat ruke i pomognu snijet materijal na Danče. Dođite već danas (petak) popodne, a s obzirom da ima toga dosta tko ne može danas neka dođe sutra, bilo ujutro bilo popodne.

Počinje sezona 2010/11

    Danas kreće nova euro sezona, a i općenito prve službene utakmice u 2010/11 sezoni. Vrhunska organizacija, kakva je LEN-a, nije mogla ni 12 dana bez utakmica. Pitanje je imali itko normalan u toj organizaciji pa između kraja jedne i početka druge sezone nema ni puna 2 tjedna. Tako će brojni reprezentativci – Garcia, Barač, braća Varga; Jokić, Vukčević, Šefik, Pasković; pa brojni reprezentativci Njemačke iz Spandaua, Rumunjske iz Oradee, Turske iz Galatasaraya, Rusije iz Šturma itd… – koji su igrali za svoju državu još prije 12 dana od danas i sutra već krenut s službenim utakmicama za klubove.

Goran Sukno, čovjek kojem je Jug uvijek na prvom mjestu

Nedavno smo na bespućima weba primijetili razgovor Gorana i Ivana Sukna sa talijanskim novinarom za jedan vaterpolo portal. Većina razgovora je uobičajena (i nezanimljiva), ali jedan nam je dio zapeo za oko. Iako je solidnom poznavatelju talijanskog jezika sasvim jasno što to pričaju tata i stariji sin Sukno, profesionalni kakvi jesmo, zamolili smo izvornog govornika da nam stručno prevede intervju. Cijeli razgovor možete pročitati ovdje.

Intervju s Aleksandrom Ristićem

Tko je Dančar za kojeg Franz Beckenbauer, legendarni kapetan Njemačke i po mnogima jedan od 5 najboljih igrača nogometa svih vremena, smatra jednim od najboljih trenera sa kojim je radio?
Tko je Dančar o kojemu navijači Dusseldorfa imaju pjesmu „Kralj Alex“?
Tko je Dančar koji je osvojio Ligu prvaka (tadašnji Kup prvaka)?
Ako mislite da se šalim nemojte dalje čitati.

Popara

    Ovo je jedno lagano jelo slično lešadi koje se pravi kod nas na moru, pogotovo ribari vole tek uhvaćenu manju ribu odmah „bacit“ u teču na poparu.
    Popara  se pravi od raznih vrsta riba ali za mene je posebna od tabinje jer ta riba ima specifičnu aromu. Kad je tabinja u teči zagarantirana je odlična popara.
    Za poparu kao i za druga jela od ribe bitno je da je riba freška, a u nju umjesto tabinje možete staviti i škrpinu ili kakvu drugu ribu „od kamena“ kao i bilo koju drugu ribu.
    Iza legendarnog maratona na Dančama uhvatio sam kraj ponte krasnih ukjata pa sam odlučio da od njih napravim jednu dančarsku poparu.

    Ukjate su inače izvanredna riba za pripremit ih na svaki način pa će biti odlične i za ovu poparu.

Šniceli u saftu

    Nakon svih ovih silnih uzbuđenja na Europskom prvenstvu, red je da se proslavi i nekim dobrim jelom, a evo što nam je Nikola spremio za tu priliku:

Hrvatska prvak Europe

    Po prvi put u povijesti Hrvatska je osvojila naslov prvaka Europe i tako postala 8. nacija* koja se može pohvalit s ovom titulom. Ovo nam je bio 9. nastup i nakon 2 srebra, sada imamo i zlato. Europski prvaci su: