Olimpijski kvalifikacijski turnir – Edmonton 1–8.4.

Nakon kratkog zatišja sutra, 1. travnja, počinje kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Kao što je poznato 12 je mjesta (2 grupe po 6 ekipa) u Londonu, a do sada su nastup ovim redoslijedom osigurali:

1. domaćin: Velika Britanija
2. pobjednik Svjetske lige 2011.: Srbija
3–5. na SP-u: Italija (prvak) i Hrvatska (trećeplasirani) i Mađarska (četvrtoplasirani) – jer je Srbija kao druga već imala osiguran plasman
6–8. SAD (prvak Amerika), Kazahstan (prvak Azije) i Australija (prvak Oceanije) – prvak Europe nije imao plasman jer je europsko mjesto zauzela V. Britanija kao domaćin.

Napeto kao u tvornici tregera koja je uništena privatizacijom

Bila je godina 2007. Slučajnom slučajnošću (jer još od 2005. nisam upijao prva kola Wimbledona) našao sam sebe kako gledam drugo kolo najpoznatijeg svjetskog turnira. Igrali su Tim Henman i Feliciano Lopez. Henman je servirao i jurio prema mreži, Lopez je cijeli meč osta(ja)o na osnovnoj liniji kao da ga je bilo strah – da je od mreže pa sve do vanjske linije za servis – minsko polje. Da ne duljim, Španjolac je pobijedio Henmana u pet setova u posljednjem njegovu nastupu na grand slamu u karijeri. Čudno je to bilo za gledat: Španjolci koji su se u Wimbledonu za vrijeme Samprasa, Ivaniševića, Henmana i ostalih tradicionalno opraštali u prvim kolima – jer im je igra servis-volej bila strana kao danas mladim Španjolcima zapošljavanje – kasnije su, kako vidimo, uspjeli pobijediti čovjeka od koga su svi strahovali na travi. Henman mi nikada nije bio posebno drag, a zna se i zašto, ali taj dan kada je izgubio uhvatila me tuga. Odletio sam do tastature zaliječiti bol i napisao pjesmu njemu (ali i svim ostalim bivšim herojima) u čast: Naslov joj je glup, ali takav je u originalu pa ga za ovu prigodu neću mijenjati – Wimbledon 2007:

Punjena prsa

Punjena teleća prsa su jedno fantastično jelo koje ja obično spravljam za Božić ili za neke važne dane u godini.

10-ka pobjednik „Nove nagradne igre“

 

 

Dobili smo pobjednika, 10-ka je u pripetavanju pobijedio Mateja i Davyja. Čestitke na pobjedi i iskazanom znanju i poznavanju vaterpola. Nagrada je skromna, skoro kao da ju je LEN omogućio, ali vjerujem da je svima bilo zanimljivo igrati. Nadamo se da će dogodine biti još više igrača jer je ovo prije svega zamišljeno kao promocija vaterpola. Raznorazna pitanja vas potaknu da još više pratite pojedine igrače, ekipe i detalje s utakmica.

Debakl i sramota Primorja, Reccu još jedan trofej

 

Primorje je propisno osramotilo u finalu Jadranske lige. Domaći bazen, glad za trofejima, silna ulaganja, ispunjene tribine svaku važniju utakmicu protekle dvije sezone… ništa od svega toga nije bar napalilo domaću momčad pa da se vidi neki žar u njihovoj igri, a da ne govorimo o konačnih -11. Totalni debakl i uništeno finale. A što je po Roju i njegove pulene najgore Pro Recco nije niti odigrao neku fenomenalnu utakmicu.

Pro Recco rutinski

 

 

Pro Recco je jako lagano stigao do uvjerljive pobjede protiv Mladosti i upisao još jednu pobjedu u Jadranskoj ligi. Preostaje im još samo Primorje na putu do savršenog učinka, 19 pobjeda u isto toliko nastupa. Pobijedili su 12:5, a rezultat je mogao biti i veći da Pavić nije bio vrlo dobar.

Primorje u finalu Jadranske lige

Svi slave samo Buljo miran

U četvrtoj ovogodišnjoj utakmici Juga i Primorja prvo slavlje Riječana. A kad Jug ove godine gubi od Primorja ili Mladosti (s njima ove godine 4 pobjede i debakl u kupu) onda baš gubi. Jug je bio hendikepiran neigranjem Dobuda. A u najavi smo od Jugaša unaprijed čitali alibije o umoru, kako utakmica nije važna, kako se treba odmoriti za utakmice koje slijede, itd.. Iz svih tih rečenica je očito bilo da pristup opet neće biti na potrebnom nivou pa i ne čudi realizacija igrača više 4/11, ponovna ispadanja lopti, loše držanje blokova u obrani…

Final4 Jadranske lige

Četvrto izdanje Jadranske lige bliži se kraju, još je preostao Final4 koji se i ove godine igra u Rijeci. Šteta što se odustalo od dobrog običaja da organizaciju dobiva najbolji klub iz prvog dijela, ili ako se nije htjelo igrati u Italiji, a onda prvi najbolji poslije Recca.

Igraju 4 momčadi koje su pobijedile u prvim utakmicama četvrtfinala Lige prvaka prije 3 dana, a raspored je sljedeći: