Interview s Dejanom Savićem

U sklopu ekskurzije dance.hr-a u Beograd uspjeli smo dogovoriti interview sa službeno najboljim trenerom svijeta. Igračkom legendom, koja je uz bogatu klupsku karijeru ostvarila i 444 reprezentativna nastupa. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi podijelio je svoja razmišljanja s jednako tako najboljim vaterpolo portalom. Razgovor smo vodili uoči utakmice Srbija-Grčka i Hrvatska-Mađarska. Uživajte!

Najava interviewa s Dejanom Savićem

U petak čitajte interview s najboljim vaterpolo trenerom na svijetu, a prije toga poslušajte njegova razmišljanja o trofeju “Rudi Reš”, nagradi dance.hr-a za najboljeg hrvatskog vaterpolista:

Srbija prvak Europe po treći put uzastopno

Srbija je pobjedila Crnu Goru u finalu 10:8 pred 16.000 gledatelja i tako po treći put uzastopno postala prvak Europe. Crnogorci su odigrali fenomenalnu utakmicu i bili su u najmanju ruku ravnopravan protivn Srbiji koja je u zadnje vrijeme toliko dominantno pobjeđivala. Nakon utakmice čuli smo i velike prigovore Nikole Janovića i ostalih Crnogoraca na suđenje Stavridisa i Margete.

Madjarima bronca

U utakmici za treće mjesto Mađari su lakoćom dobili nezainteresirane Grke i osvojili broncu. Već na poluvremenu bilo je gotovo, a krajnjih je 3 razlike posljedica opuštanja Mađara u zadnjoj četvrtini.

Španjolska peta

 

U iznimno fizičkoj utakmici, pogotovo obzirom da je bila tek za 5. mjesto, Španjolska je pobjedila Italiju 8:7. Navodno će bolji plasman ovdje donijeti lakši ždrijeb na olimpijskim kvalifikacijama.

Hrvatska osvojila 7. mjesto

U borbi za 7. mjesto Hrvatska se pobjedom protiv Rusa oprostila od Evropskog prvenstva. Bila je to utkamica u koju su obje ekipe ušle sa željom da se sve što prije završi. Izbornik Tucak je jedini koji je svojim stalnim uputama i komentarima davao određenu dinamiku igri koja je bila prava uspavanka.

Crna Gora u trećem finalu EP-a

Crna Gora pobjedila je Mađarsku 8:5 i izborila treće finale europskih prvenstava. Nakon Malage i Einhovena očekuje ih treći susret protiv Srbije u završnom susretu. Do sada obje reprezentacije imaju po jednu pobjedu.

 

Druga polufinalna utakmica bila je izvsna. Ali da su ljudi jučer pokušavali igrat na frnja po dnu bazena uz onakvu atmosferu, bilo bi izvrsno. Možda i više od 7000 gledalja. Jako puno zastava, gotovo svi stalno navijaju i pjevaju. Brojni su bili Crnogorci pa su većinom naglasali Mađare, a i bolje su igrali pa su imali razloga biti glasniji.