[SQUARE] Solin nedovoljno jak za ikakav otpor

U zaostaloj utakmici prvog kola, Square je sa čak 12:1 pobijedio Solina. Bila je to utakmica u kojoj je Square u svim elementima igre bio bolji i gosti iz Solina se nisu pokazali kao ekipa koja će imati ikakve šanse ostati u prvoj ligi. Treba pohvaliti domaćine koji su odigrali utakmicu na visokom nivou bez obzira što je pobjednik bio brzo poznat.

 

Dominantno i protiv Vrgorca

Nakon sigurne pobjede protiv Osijeka, Square je poprilično uvjerljivo sa visokih 7:2 pobijedio i susjede iz Vrgorca. Očekivala se puno teža utakmica jer se na treningu tokom tjedna ozlijedio Bevanda i Square je morao igrati bez njega. U samoj postavi to je rezultiralo micanjem Micevskog u prvu petorku, a drugu petorku je popunio Tikvica koji nije igrao protiv Osijeka. Vrgorac je došao u poprilično jakom sastavu, dosta sličnom kao i lani, nedostajao je jedino Marinović koji je često baš protiv Sqaurea bio i najbolji igrač.

 

Square prejak za Osijek, večeras dolazi Vrgorac

Svoju prvu domaću utakmicu Square je odradio prošli petak te pobijedio Osijek sa glatkih 4:0. Osijek je prošlu sezonu bio koban i odigrao 2:2 u Dubrovniku što je na kraju koštalo Square plasmana u play-off. Ovaj put je sve bilo drugačije. Square je bio potpuno dominantan u svim elementima malog nogometa.

[JUG] Počela sezona protiv juniora Budve

 

Konačno je, nakon točno 5 i po mjeseci Jug opet zaigrao u Gružu. Onda je pobijeđeno Primorje 13:7, a danas Budva 23:4. U međuvremenu Jugaši su odigrali još tri utakmice u Budimpešti gdje su u poznatom raspletu osvojili četvrti naslov u sezoni kao i četvrti naslov prvaka Europe, prvi van Dubrovnika i na taj način prošlu sezonu učinili najuspješnijom u bogatoj povijesti.

[VK MARSONIA] U pohodu na kup

 

Danas je u Zagrebu održan ždrijeb kupa Hrvatske za ovu sezonu. Ponukani viješću da se VK Marsonia prijavila za nastup u kup Hrvatske poželjeli smo se malo upoznati s klubom koji se „odvažio“ na ovaj korak. I sami smo često isticali da je sustav natjecanja koji HVS provodi loš, te da bi se svaki vaterpolski klub trebao natjecati u kupu vlastite države.

Uvertira nove sezone

 

Na otvaranju nove sezone regionalne lige Partizan je pobijedio Mornara 9:8. Utakmica je ponudila puno pogrešaka, čak i početničkih, sidrune koji nisu mogli apsolutno ništa, ali i neizvjesnost do samoga kraja.

 

Prvi, a možda i jedini sidruni obje momčadi, Toholj i Dužević zbog ozljeda nisu nastupili pa je stoga problem pozicijskog napada još više došao do izražaja kod obje momčadi.