Vaterpolski rujan na Lošinju

GYVSE Vízilabda - pobjednice 2. Plejade

Vaterpolski klub Lošinj je i ove godine imao jako aktivan rujan u kojem je organizirao dva međunarodna turnira, 18. izdanje Dobrog dupina u muškoj i 2. izdanje Plejada, turnira u ženskoj konkurenciji. Pobijedili su Pirana Sport Club Topoľčany i GYVSE Vízilabda.

Gdje je nestao žabac?

Bio bilo tko od nas ljubitelja vaterpola jugaš, jadranaš, primorjaš ili navijač nekog četvrtog kluba, teško da mu vijesti oko vaterpolo kluba Mladost neće pobuditi interes ili pažnju. Tako je i nama prekjučerašnje, medijski prilično dobro praćeno predstavljanje novog identiteta kluba i ciljeva u hotelu Westin, skrenulo pozornost.

VIDEO 14. dančarski plivački maraton “Đuro Kolić”

Dančarski plivački maraton pokrenut je kako bi se zadržala uspomena na pok. gospara Đura Kolića, našega Dančara i uglednog sugrađanina, i njegov legendarni plivački svakodnevni đir po uvali Danče, ali i na sve druge Dančare kroz povijest koji su živjeli za dolazak na našu plažu snova gdje su plivajući održavali svoju vitalnost i radovali se svakome trenutku u moru i blizu njega.

Dubrovnik – Skoplje – Višegrad

Iako sam više puta pisao moto putopise na  stranicama dance.hr kada sam putovao s većim motorom, ovo je nešto malo drugačije, putovanje vespom je izazov i nije za svakoga nego za istinske zaljubljenike u ovaj kultni motor koji imaju dozu ludosti i odvažnosti za uputiti se dvotaktnim motorom od 150 – 200 kubika starim 35 godina na dalek put. Iako je vespa vrlo izdržljiva i pouzdana morate znati osnove mehanike za otkloniti kakav kvar ako se dogodi na putu.

Miro Bajlo: Disciplina je ključ uspjeha

Tijekom planiranja, stvaranja i same najave ovogodišnjeg Dančarskog plivačkog maratona i Cro Cup utrke 5km Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, isticali smo kao glavni cilj ovoga događanja promociju zdravog načina življenja uz sport, u čistom i sačuvanom morskom okolišu, zatim promocija sporta daljinskog plivanja na jugu Hrvatske kroz dolazak najboljih plivača iz domovine, promocija Dubrovnika posebno u sportskim krugovima kao destinacije sportskog turizma, promocija volonterstva i davanja zajednici.

Prvo europsko zlato Dubrovačkih veterana

Dubrovački veterani - europski prvaci - Rim2022

Na Europskom prvenstvu vaterpolskih veterana održanom u mjestu Ostia kod Rima VK Dubrovački veterani, nakon 4 svjetska i jednog olimpijskog zlata, osvojili su prvi put Europsko prvenstvo. Nakon 4 izgubljena europska finala konačno je i to zlato došlo u Dubrovnik.

Hrvatska po drugi put prvak Europe

35th LEN European Water Polo Championship - Split 2022

Hrvatska je postala prvak Europe pobijedivši u finalu Mađarsku 10:9 u utakmici u kojoj je od početka do kraja ima kontrolu i igre i rezultata. Nitko prije početka prvenstva nije očekivao ovakav rasplet, ali kako je turnir išao kraju, prije samog finala, Hrvatska je postala favorit i to i opravdala u bazenu.

Španjolska brončana, opet bolji od Italije

Španjolska – Italija 7:6 (3:1) (0:2) (3:1) (1:2)

Suci: Periš (CRO), Zwart (NED)

Igrač više: Španjolska 5/11, Italija 3/9

2 igrača više: Španjolska 1/2

Peterci: Italija 2/2

Španjolska: Aguirre (10/16), Munarriz, Granados 1, Sanahuja 1, De Toro, Larumbe 1, Famera 1, Cabanas, Tahull, Perrone 1, Barroso 1, Bustos 1, Lorrio. Izbornik: Martin.

Italija: Del Lungo (6/13), Di Fulvio (1/1), Damonte 2, Iocchi Gratta, Fondelli, Cannella 1, Renzuto, Presciutti, Bruni 1, Alesiani, Dolce 1, Nicosia. Izbornik: Campagna.

Idemo po zlato!

izvor: total-waterpolo.com

Hrvatska je pobijedila Italiju 11:10 i ušla u četvrto finale Europskih prvenstava. Utakmica je bila kaotična, teško je bilo pohvatati konce, posebice za gledatelje na televiziji. Ali na kraju, Hrvatska je na Bijačev pogon još jednom pobjedila i odlazi u finale gdje nas čekaju Mađari.

U reprizi prošlog finala Eura, Mađari opet bolji od Španjolske

35th LEN European Water Polo Championship - Split 2022 - NAGY Adam

Mađarska – Španjolska 10:8 (2:3) (5:2) (0:2) (3:1)

Suci: Margeta (SLO), Zwart (NED)

Igrač više: Mađarska 4/8, Španjolska 6/14

2 igrača više: Španjolska 0/1

Peterci: Mađarska 1/1, Španjolska 0/1

Mađarska: Levai, Angyal , Manhercz 2 (1/1), Konarik, Nagy 3, Molnar 1, Zalanki 1, Burian 1, Nemet 1, Fekete, Jansik 1, Vigvari, Vogel (12/20). Izbornik: Z.Varga

Španjolska: Aguirre (8/18), Munarriz 1, Granados 3 (0/1), Sanahuja 1, De Toro 1, Larumbe, Famera, Cabanas, Tahull 2, Perrone, Paul Garcia, Bustos, Lorio. Izbornik: Martin