Jug opet u finalu

https://www.facebook.com/VKJug foto: Dan Damjanić

Jug je pobjedio Jadrana 12:10 i plasirao se u još jedno finale Jadranske lige. Rezultat i ne otkriva pravu prirodu utakmice jer je Jug poprilično lagano ostvario prednost još u drugoj četvrtini koju je povećao do +5 tijekom treće četvrtine i lagano je održavao do kraja.

Mladost ispala; Koljanin, Bašić i Lozina u polufinalu

Vouliagmeni je nakon raspucavanja peteraca izbacio Mladost i ušao u polufinale Euro kupa. Koljanin, Bašić, Lozina i ekipa nadigrali su Mladost i nakon  9 serija peteraca grčka momčad je prošla dalje. I u drugoj utakmici rezultat je bio 11:10 nakon 32 minute, a Vouliagmeni je propustio osigurati pobjedu i prije peteraca.

Szolnoki u polufinalu, Radnički pružio dobar otpor

https://web.facebook.com/KVKRadnicki

Szolnoki – Radnički 10:10 (3:4) (4:3) (2:1) (1:2)

Suci: Petronilli (ITA), Golikov (RUS)

Igrač više: Szolnoki 7/10, Radnički 6/8

Peterci: Szolnoki 1/1, Radnički 1/ 2

Szolnoki: Nagy, Angyal 2 (1/1), Szeghalmi 2, Schmolcz, A.Nagy 2, Pijetlović 1, Jansik 1, Kovacs, Konarik 2, Filipović, Drašović, Teleki, Banyai. Trener: Gocić

Radnički: Dobožanov, Rašović 2 (1/ 2), Stanojević 1, Janković, Toholj 3, Krug 1, Ukropina, Branković 1, Pljevančić 1, Miličić, Lukić 1, Radulović, Todorovski. Trener: Stevanović.

Zašto klubovi igraju Ligu prvaka?

Zajedničkim snagama sa prijateljima iz Total Waterpola, VLV, WaterpoloItaly i Vaterpolo Vesti napisali smo ovaj članak. Pitali smo klubove da podijele s nama njihovo viđenje i motivaciju za igranje Lige prvaka. Svih 12 klubova koji nastupaju ove sezone dobili su mailom ista pitanja. Nakon isteka roka od 5 dana stiglo nam je 7 odgovora. Zahvaljujemo klubovima i njihovim predsjednicima koji su odvojili vrijeme i odgovorili nam.

Novi poraz Juga od Jadrana

Jug je očito u rezultatskoj krizi. Nakon poraza od Solarisa prije 10 dana, sada je i Jadran slavio u Gružu. Ukupno u ožujku Jug ima omjer 2 od 6. Jadran je pobjedio 15:13 uz odličnu igru Jerka Marinić Kragića koji je zabio 5 golova, a u zadnjoj četvrtini mu se priljučio i Zović koji je sva svoja 3 gola zabio na kraju, kad se utakmica odlučivala.

Loši političari

A sada nakon dugo vrimena jedan članak ne na engleskome. Danas će biti ravno dvi godine otkad san počea pisati za danče.hr (moj prvi članak možete pročitati ovdje)  i dosad me predsjednik Martić nikad nije cenzurira i nikad nije bilo ikakvog govora o ikakvoj cenzuri, ali postojalo je uvijek samo jedno pravilo; Nema politike. Ilitiga “Neću politiku u svoju Republiku”. Samo sport. Samo vaterpolo i stvari usko vezano uz tu temu. I eventualno malo bridža pošto je predsjednik strastveni igrač te kartaške igre.

Radnički dobar protiv prvog favorita

Radnički – Szolnoki 12:14 (1:3) (5:3) (3:6) (3:2)

Suci: Buch (NED), Achladiotsis (GRE)

Igrač više: Radnički 5/12, Szolnoki 7/14

Peterci: Radnički 1/1, Szolnoki 1/1

Radnički: Dobožanov, Rašović 5 (1/1), Stanojević, Janković, Toholj, Krug 1, Ukropina 4, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 1, Radulović 1, Todorovski. Trener: Stevanović

Szolnoki: Nagy, Angyal 2, Szeghalmi 3, Schmolcz 1, A.Nagy 3, Pijetlović 1, Jansik, Kovacs 1, Konarik 1, Filipović 2 (1/1), Drašović, Teleki, Banyai. Trener: Gocić.