Hrvatska je juniorski prvak svijeta!

    Nakon neriješenog u regularnom tijeku, pogodkom Marka Ivankovića dvije sekunde (jedini gol iz 11 pokušaja!) prije kraja drugog produžetka juniori Hrvatske su postali novi prvaci Svijeta. Mnogi su zaključili kako je ovo najizjednačenije prvenstvo da sad, i zbog izjednačenosti klasičnih europskih sastava, ali i zbog odličnih natjecatelja iz Sjeverne Amerike i Australije. Shodno tome, i u finalu nije bilo velikog nadigravanja Grka, koji su se prikazali u sjajnom izdanju. Igrali su taktikom koja je davala ploda, dosta sličnoj crnogorskoj. Kako nemaju jačih centara, a Hrvatska je gotovo stalno igrala zonsku obranu, najviše koncentracije su posvetili šutevima iz vana.

Hrvatska je u finalu!!!

    Pobijeđena je i Crna Gora rezultatom 8-6 (1-2, 1-1, 4-2, 2-1). Danas u finalu igramo s Grčkom, koja je bila bolja od Srbije (tu utakmicu sam gledao samo kraj, gdje su Grci sretno i spretno preokrenuli u zadnjih  minutu i 56). Dakle na korak smo od najviše stepenice postolja, mjesta koje i priželjkivano na ovom, kažu, izuzetno izjednačenom natjecanju. Dobro je što mlada momčad dobro koristi domaće borilište. Inače, gledalište je bilo ispunjeno, publika je bila po meni odlična, sudjelovala je kod svakog poteza.

Ekskluzivno: Benitov izvještaj s utakmice Mlađi juniori Juga – Dančarske ekipe!

    Benita smo zamolili za mali komentar utakmice od 27.8., ali budući da on pripada, kako bi Zambi reko, “intenet generaciji koja se voli skrivat iza niknejmova i tipkovnica”, sve je to objavio u vidu komentara ispod fotografija i videa sa susreta. Kako bi mu malo pomogli u defloraciji kao novinara dance.hr-a, sve to objavljujemo u obliku članka! Uživajte i budite nježni u komentarima, ipak mu je ovo prvi put!

Hrvatska u polufinalu!

 
    Lakše od očekivanog porazili smo SAD rezultatom 11- 6 (3-2, 2-2, 3-1, 3-1). Cijelu utakmicu smo igrali istu taktiku. U obrani smo igrali pravu zonu, bez spuštanja lopte na centra, provocirajući šuteve iz vana, znajući da nam tako  ne mogu zabiti previše (kao ni dosad na prvenstvu drugim ekipama).

Jugaši na Dančama

    Danas će mlađi juniori Juga (1993. god i mlađi) doć u kolijevku svoga kluba, na Danče. S obzirom da su ove godine osvojili sve što se može osvojit – Prvenstvo na zimu, pa Final6 i prije par dana i Kup – klub ih je u suradnji s Dančarima, prije svega Adom, odlučio počastit. Tako će danas Ado pripremit roštilj, a prije toga, oko 4 ure,  odigrat će se utakmica, mlađi juniori Juga – kombinirana ekipa Špilje i Turčina (popularno nazvana dance.hr).

Četvrti dan 15. FINA juniorskog prvenstva Svijeta za muške u vaterpolu 2009 / Šibenik – Croatia

    Utakmicu Crna Gora – Grčka sam gledao negdje od polovice treće četvrtine. Susjedi su vodili 3-2. Kao da sam im donio nesreću, te su Heleni u čas došli do 4-6. Grci su imali i 5-7. Ipak, u zadnje dvije minute su Crnogorci uspjeli dva puta zabiti izvana i izjednačiti. To im je bilo i dovoljno za startnu jedinicu u grupi. Imaju nekoliko dobrih igrača, ali i par koji se nešto češće gube u prostoru, sudeći po trenerovim reakcijama, a fali im i malo discipline, pa mi se čini da nisu u krugu favorita za medalje. Grci su na trenutke bili opasni, ali su po meni i oni u istom rangu.

Treći dan 15. FINA juniorskog prvenstva Svijeta za muške u vaterpolu 2009 / Šibenik – Croatia

    Osim Hrvatske, odgledao sam samo pola prethodne utakmice, između Srbije i Španjolske. U ostalim utakmicama nije bilo iznenađenja. Na poluvremenu je bilo 3-2 za Španjolce. Cijelu treću četvrtinu se igralo bez gola, da bi Španjolci mali i 4-2. Ipak Srbijanci stižu nakon teške greške Španjolaca. Imali su 4-3 i napad, 33 sekunde do kraja. Zabrzali su, navučeni na šut bez da su zatvorili prostor u obrani, te su Srbijanci zabili iz kontre. Ne znam, možda su tražili pobjedu od 2 razlike, jer su izgubili od SAD 1 razlike, koji su isto toliko izgubili od Srbije.
   Mi smo pak uništili Kanađane. Velikih 13-3 u izvrsnoj igri.

Prva dva dana 15. FINA juniorskog prvenstva Svijeta za muške u vaterpolu 2009 / Šibenik – Croatia

    Riječ je o natjecanju za ’91. godište i mlađe. Natjecatelji su podijeljeni u 4 skupine po 5 ekipa, osim skupine C gdje su 4 ekipe, nakon odustajanja Meksika.
    Sve utakmice se igraju na generalno obnovljenom otvorenom plivalištu u šibenskoj Crnici. Utakmice počinju u jutarnjem terminu od 09,00 do 11,40, i u popodnevnom od 16.30 do 20,30. Službena stranica natjecanja je www.jwc-croatia09.com.

Ado i Mitar – kraljevi skopuna!

    Završio je i skopun. Stara garda nije dopustila iznenađenje. Kraljevi skopuna su Ado i Mitar.

    U neizvjesnoj utakmici, iako se to po komentarima pobjednika nebi moglo zaključiti (po komentarima neimenovanog od pobjedničkog para ispadalo je da igraju vanzemaljci protiv totalnih debila iako je isti svojim bravurama držao poražene, a na taj način drži i za debile sve one koje su oni pobjedili) pobjedili su Mitar i Ado, za dva razlike (u zadnju se ušlo s 27:27) i sigurno nagradu za fair play neće dobit.