Jug i Primorje u istoj grupi

 

   Danas je u Rijeci održan ždrijeb euroligaških grupa kao i 1/8finala LEN kupa. Od LEN-inih dužnosnika stigli su Lonzi, Birri i Nijemac Vater.
    Ekipe su bile podijeljene u 4 jakosne grupe:

Komentar prikazanog u derbiju 2. kola Jvl-a

Igrač utakmice Miloš Šćepanović foto: www.wpolomne.org
    Šesta utakmica Juga i Jadrana u Jadranskoj ligi, treća u Igalu. Jugaši još čekaju na prvu pobjedu, a postoji mogućnost da se ove godine više ni ne sastanu, pa će morat čekat iduću sezonu. Zanimljivo je da su od ovih 6 utakmica, 4 završile neriješeno i još 2 sa 1 razlike za Jadran. Otišao je Ivović koji je redovito punio Vićanov gol i bio nerješiva zagonetka za Jugaše, ali i dalje se Jadranov niz neporaženosti nastavlja.

Jug iščupao bod u Igalu

    I bez Ivovića Jugaši još uvijek ne znaju za pobjedu protiv Novljana. Šesta utakmica u tri sezone i 4. remi (uljučujući i lanjsko finale koje je Jadran dobio nakon produžetka). Jug je u utakmicu ušao kao dosta veliki favorit, ali nisu opravdali tu ulogu. Kvaliteta igre bila je na dosta niskom nivou, što se s obzirom na start sezone moglo i očekivati. Reprezentativci su se tek nedavno priključili nakon EP-a, a i Obradović je još uvijek u fazi oporavka.

2. kolo Triglav – Jadranske lige

 

 

    Nakon 2 tjedna nastavlja se Triglav – Jadranska liga. U međuvremenu su odigrani preliminarni turniri hrvatskog kupa, kao i 2. krug kvalifikacija LEN kupa gdje su igrali Cattaro i Koper. Oba kluba su ko domaćini grupe zauzeli 2. mjesto u prolazak 1/8finala. U subotu 30. listopada u 2. kolu Triglav – Jvl-a igraju:

O Nižiću pitajte Pavića!

   S dvije godine kašnjenja dodijeljen je tofej Rudi Reš za 2008. godinu prvom dobitniku u povijesti – vrataru VK Jug Franu Vićanu! Trofej je dodijelio grublji dio majstorskog dvojca Bile-Vikica koji ga je i izradio. Nakon izmjene golmanskih iskustava između Bileta, inače pouzdanog golmana IAVK Turčin, i Frana, oboružani pitanjima koja su nam sastavili najbolji umovi dance.hr započeli smo intervju.

Mladost pobijedila Primorje, a opet ide na Juga u polufinalu

    U drugom kolu 1/4finalne grupe B kupa sastali su se Mladost i Primorje. Skupilo se dosta ljudi, oko 600-tinjak, središnji dio tribine je bio do kraja ispunjen. Utakmica je bila neizvjesna samo prvu četvrtinu, a kasnije su mladostaši deklasirali Primorje. Utakmicu je obilježila jako loša igra Riječana sa igračem više. Stalno su pokušavali nešto napravit na individualnu kvalitetu, a bez iti jedne uigrane akcije, bez momčadske igre.

Skupština HVS-a – 3.dio

Alen Pešušić

    Uslijedila je najburnija rasprava, da novi klub zanimljivog imena, Omladinski vaterpolski klub POŠK, zamijeni „stari“ V.K. POŠK u Jadranskoj i Prvoj hrvatskoj ligi. Za govornicu je u ime novog kluba izašao Mladen Mijač. Novi klub je osnovan jer je POŠK zbog najmanje (toliko se do sada vjerovnika javilo) 8 milijuna kuna duga otišao u stečaj i uskoro će bit likvidiran. Do sada su poslovali uz pomoć cesija preko drugih računa što je više je postalo nemoguće, a moguće je i kazneno odgovarati. Nakon tog objašnjenja g. Mijač je zamolio da se novi klub primi u Jadransku ligu i na kraju izlaganja je rekao da očekuje reakciju jednoga kluba.