Mornar pregazio Novljane, Jugaši lagano u Kotoru

Mornar nastavlja sa pobjedama, trenutačno je na 6 0 0 i uz Pro Recco jedina je stopostotna momčad lige. Tako da trener Juga Fatović nakon utakmice u Kotoru najavljuje iduće kolo riječima „dolazi nam lider prvenstva Mornar“. Kvalitetan rad se uvijek isplati, a Mornar je od dolaska Zdeslava Vrdoljaka na čelo cijelog omladinskog pogona i do tad dobar rad dignuo i dva skalina više i sada se za njih može samo kazat da odlično rade, najbolje u Hrvatskoj.  Zadnje dvije godine uvjerljivo osvajaju Trofej Nardelli, za najbolje rezultate u mlađim kategorijama. Lani su osvojili nevjerojatnih 8 od 10 mogućih naslova.

Vaterpolska subota 29. 10.

Samo su 3 utakmice Jadranske lige ovu subotu, i to dvije iz 7. i jedna iz 8. kola. Ali tu je i pet uzvratnih kvalifikacijskih utakmica za EP u Eindhovenu. Šesta, onda između Nijemaca i Maltežana je odigrana ranije i Nijemci su uvjerljivo izborili nastup na EP.

Eto, kako je povjerenik za natjecanje JVL-a Milivoj Bebić zaboravio na ove reprezentativne utakmice, tako su svi oni koji imaju igrače iz ovih reprezentacija dobili pravo odgode utakmica. Jedino Pro Recco to nije učinio, točnije prebacio je utakmicu 8. kola jer smatra da će i bez Moline i Perronea pobijediti u Šibeniku. Podsjetimo se da su kod prvih utakmica, početkom mjeseca tražili odgodu jer su tada igrali protiv Juga.

 

Pregled 6. kola JVL-a: Mornar i dalje stopostotan

Šesto kolo Jadranske lige obilježilo je stradanje Budve u Dubrovniku, velika pobjeda Novljana u Bokeljskom derbiju, još jedan domaći poraz Šibenika sa jednim golom razlike, treći uzastopni neuspjeh Mladosti odnosno prekid crne serije Primorja te peta pobjeda Mornara u isto toliko utakmica.

Što se događa s Budvom?

izvor: www.jug.hr - Lazović brani polukontru Zoniću

U susretu najbolje crnogorske i hrvatske ekipe u vaterpolu svatko bi očekivao kvalitetnu i barem donekle zanimljivu utakmicu. Ne znam što se s Budvom događa, ali ovo što oni prezentiraju je u sportskom smislu tragično. Danas su u Gruž došli bez prvog sidruna Vukčevića, te dvojice vanjskih igrača Trbojevića, inače 38-godišnjeg, te Miloševića. Opet u sastavu imaju Darka Brguljana, Jokića, Tičića i Danilovića koji su reprezentativci, ali ostatak ekipe nije dorastao ozbiljnom vaterpolu. A ni ovi nabrojani se previše ne trude nešto odigrati, zaplivat, itd…

EKSKLUZIVNA ISPOVIJEST ŠOKANTNE ISTINE: KAKO SAM U FOTOFINIŠU POBIJEDIO KENIJCA

Jednostavno je to počelo: Pop je otrčao polumaraton, napisao članak za Dance.hr, a ja sam iz udobnosti doma svojega, nedaleko plinske peći, dao komentar: „Svaka čast, Pope. Ako dogodine budeš htio trčat, računaj na mene“.

Mnoge sam slične komentare – iz udobnosti doma svojega potpomognut plinskom peći, isto kao iz udobnosti kafića kvartovskoga potpomognut teretnim pivama – u svom životu davao – em ću skočit s padobranom, pa bungee jumping, pa ću otići na gostovanje Rome, pa na Svjetsko ili Europsko prvenstvo, pa ću naučiti kineski, pa ću naučiti svirati gitaru, pa ću skočiti sa Srednje barutane na prijelom, pa ću ovo, pa ću ono: a od svega toga – ništa.

Kisele paprike

Zima samo što nije stigla pa je vrijeme da spravimo štogod kiselog povrća za hladne zimske noći da imamo s čime jesti masniju hranu.

U nas se obično prave kapare, lučići i ljutika u ostu ili meni najdraže zelene pomadore u ostu, ali da ne bih opet pravio recept sa lukom i ljutio svoje čitatelje, a zelenih pomadora i kapara nemam, pravit ću crvene paprike u alkoholnom ostu i vjerujte jako su dobre.