Kržić umjesto Sukna

 

Jučer je službeno potvđena odluka koja se već 2 tjedna znala; nakon 18 godina na mjestu sportskog direktora Juga došlo je do promjene. Umjesto Gorana Sukna koji se 1994. nakon 7 godina vratio u klub i preuzeo tu funkciju jučer je imenovan Ognjen Kržić.

 

Goran Sukno je dio zlatne Jugove generacije iz 80-tih (prvaci Europe, 5 naslova prvaka Jugoslavije i 2 kupa). Sa Đuhom (on i 1988.) i Božom Vuletić bio je dio reprezentacije koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u Los Angelesu 1984. Osvojio je i druge medalje s reprezentacijom, izmeđuostalog je kao kapetan predvodio Jugoslaviju do naslova svjetskog prvaka 1986.

Pavličević nadmudrio Slobodu

Ivo Pavličević - izvor jug.hr

Danas je definitivno dogovoren dolazak Aleksandra Ivovića u Juga, a idućih dana biti će i potpisan ugovor na godinu dana. Zanimljivo je napisati što se događalo u pozadini pregovora. Naime, otkako je prije nekoliko dana obznanjeno da Pro Recco Ivoviću nudi značajno smanjenje ugovora za iduću sezonu, te kako je ponajbolji igrač današnjice odlučio svoju sreću potražiti na nekoj drugoj adresi, Jug se uključio u pregovore. Saznavši za to Predrag Sloboda krenuo je s kontinuiranim pozivima na brojne adrese u Crnoj Gori ne bi li opstruirao Jugova nastojanja i usmjerio Ivovića prema Crvenoj Zvezdi ili Galatasarayu koji su također bili u igri. Međutim, Volpijev učenik ostao je bez uspjeha i moglo bi se simbolično napisat: Pavličević je nadmudrio Slobodu.

JADRAN NEUM POBJEDNIK III. MEMORIJALNOG VATERPOLO TURNIRA ”IVICA BAČIĆ”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Neumu se 15. i 16. kolovoza održao III. Memorijalni vaterpolo turnir ”Ivica Bačić” u spomen na osnivača vaterpola kako u Neumu tako i u Bosni i Hercegovini – Ivicu Bačića.

Na turniru su osim domaćina Jadrana sudjelovali VK Cavtat, Slavia Prag i Češka juniorska reprezentacija. Nakon polufinalnih susreta u srijedu 15.08. između HVK Jadran Neum i čeških juniora te Slavije Prag i Cavtata, kao pobjednici su izišli Neumljani i Cavtaćani te se plasirali u finale.

Vaterpolo festa u Dolima – Biljana 2012.

Polufinalni okršaj: Veeeliki Erazmo vs Đuro Musladin

 

Već četvrtu godinu zaredom u Dolima je, pod pokroviteljstvom Općine Dubrovačko primorje i Zaklade braće Mihanović iz Dola, a u povodu blagdana Velike Gospe, održano otvoreno prvenstvo Primorja u vaterpolu, popularna Biljana. Osim nadmetanja u moru, posjetitelji su ove godine mogli uživati i u potezanju konopa i turniru tresete.

Nevoljena princeza je istinska kraljica sporta

Sportovi se, jasno je to svakom sportskom znalcu, dijele na takozvane velike i male. Kao što i samo bivstvo prijedloga veliko odnosno malo zaključuje  – veliki sportovi su veliki, a mali – mali.

 

Recimo, mali sport je stolni tenis. Velikan tog malog sporta Zoran Primorac na aktualnim olimpijskim igrama nastupao je po 7. put – ujedno i posljednji – izgubio ultra neizvjestan meč od Egipćanina Lashina, a komentator meča Saša Sušec mrtav hladan prenosi kako  Primorac nije prošao dalje i da ide kući. Ta konstatacija je trajala manje od prosječnog stolnoteniskog poena. Nijednu emociju u oproštajni meč Zorana Primorca na olimpijskim igrama nije ubacio sin starog Boža. Primorac je u sportu u kojemu bijelci inače služe kao nekakvi skakutavi statisti osvojio medalja isto koliko i Tiho Vranješ – znači teško izbrojivo ako ste markirali matematiku –  a olimpijsku medalju osvojio je još tamo davne 1988. – znači prije samostalne nam Hrvatske, prije Domovinskog rata i Oluje, prije nego što se Saša zakotrljao iz maternice ravno na HTV.

Rudi za 2011. – Sandro Sukno

 

Kao što je poznato u posljednjem izboru za igrača godine slavio je Sandro Sukno. On je ponosni 4 laureat trofeja “Rudi Reš”. Nadamo se da ćemo idućih dana biti u prilici uručit frofej Sandru.

Mornar treću godinu zaredom osvaja Trofej Nardelli

 

I ove godine VK Mornar Brodospas je najbolji klub u konkurenciji mlađih kategorija i odnosi treći uzastopni Trofej Nardelli. Doduše, nisu dominirali kao lani kada su vjerojatno oborili rekord po broju bodova (254 od mogućih 300, tj. 8 od 10 mogućih naslova), ali se i ove godine mogu pohvaliti da najbolje rade s mladima.

Nakon pola, tj zimskog dijela sezone vodili su Jugaši sa 20 bodova prednosti, ali u ljetnom dijelu Mornar preokreće situaciju i sa 188 bodova ponovno ispred Juga (174 boda). Treći i četvrti su kao i lani, Medveščak i Mladost.

Ekipa VK Pizzerie Moho osvojila 1. Divlju ligu u Voloskom

SONY DSC

Ekipa VK Pizzeria Moho ušla je u povijest osvojivši prvu Divlju ligu u Voloskom, jer ipak se prvi pamte. Neizvjesnost je trajala do samog kraja, a finale se odigralo između VK Oluja i VK Pizzeria Moho na peterce. Nagon duge borbe prvo mjesto su osvojili VK Pizzeria Moho, drugi su bili VK Oluja, treći VK Kvarner Express ’84 dok su na četvrto mjesto se smjestili VK Vološćani pešekani. Uz dobru glazbu, ponudu ića i pića Volosko je dobilo još jednu vrhunsku zabavu s naglaskom na onaj sportski dio.

Turnir se održao 11. kolovoza, između VK Kvarner Express ’84, VK Vološćanski Pešekani, VK Vavek žedni, ŽVK Primorje, VK Marendari, VK pizzeria Moho, VK Pešekani i VK Oluja koji su se borili do ranih večernjih sati za prestižno prvo mjesto.

Samir Barač – Interview sa kapetanom reprezentacije

 

Po povratku hrvatskih vaterpolista iz Londona, iskoristili smo priliku i zamolili za intervju prvog među jednakima, kapetana hrvatske vaterpolo reprezentacije, Samira Barača. Mislili smo da je Samir postigao sve što se u vaterpolu može postići (zato smo ga uostalom i zamolili za intervju), no u razgovoru smo saznali da ima jedan trofej koji nije osvojio…

 

 

mk: Samire, hvala na tvom vremenu za ovaj intervju i velike čestitke na osvojenom olimpijskom zlatu. Ima li nakon ovoga u vaterpolu nešto što nisi osvojio? Samir Barač: Pa neznam, možda da dođem na Divlju ligu, to još nisam osvojio… hahahaha. Možda bi mi još to predstavljalo izazov i pošto sam veteran mogu doći. mk: Mislim da sada iduće 2 ili 3 sezone nemožeš igrati pošto si igrao profesionalno, ali nakon toga može… Samir Barač: Odlično, dobro ću se pripremiti onda… hahaha.

biLJANA 2012

 

Pozivamo vas na još jedno izdanje sve popularnije biLJANJE otvoreno prvenstvo Primorja u vaterpolu!! I ove godine sve se vrti oko vaterpola, a u glavnom turniru su 4 izvorne ekipe: