FINALE PH Mladost prvak nakon 13 godina

https://dulist.hr, foto: Zvonimir Pandža

Mladost je osvojila naslov prvaka Hrvatske nakon 13 godina čekanja. Povijesna sezona i zbog toga što je to napravila nakon što je Jug poveo 2:0 u finalu. Danas je bilo 7:7 pa nakon šest serija peteraca 12:11. Zadnji gol zabio je Cosmin Radu koji je na taj, najbolji mogući način završio karijeru. Za MVP-a prvenstva, finalne serije, izabran je Andro Bušlje koji je zabio zadnja dva gola Mladosti u „regularnom“ dijelu utakmice.

The Current State of the German Water Polo

Hallo everybody. Today we will speak about the current status of the German water polo. When we speak about Water polo as a whole, water represents only one element of the whole sport and never was that more obvious and apparent than in these “transit” times. Some call it a lockdown; some call it a breakdown, whatever it is we can all agree that we are dealing with much more than a pandemic.

FINALE PH Mladost na korak do naslova

http://www.havk-mladost.hr/

Mladost je upisala i drugu pobjedu u nizu i izjednačila finalnu seriju na 2:2. Četvrta utakmice nije ponudila previše neizvjesnosti i Mladost je „rasturila“ Juga te konačnih 12:8 ne dočarava ukupni dojam ove utakmice.

FINALE PH Jug pobjedio i na Savi i poveo 2:0

https://www.liberoportal.hr/

Jug je s 10:8 pobjedio i na Savi i tako poveo 2:0 u ovogodišnjem finalu. Iduću srijedu bit će u prilici osvojiti 17.naslov prvaka Hrvatske. Dizanje tempa u napadu trećoj četvrtini bilo je dovoljno za 10. uzastopnu pobjedu Juga u finalima PH nad Mladostašima.

FINALE PH Jug poveo 1:0

Jug je poveo u finalnoj seriji Prvenstva Hrvatske uz kontrolu igre i rezultata od prve do posljednje sekunde. Na kraju 12:9 i ne pokazuje koliko je Jug bio bolji tijekom utakmice jer su u par navrata s nekoliko individualnih pogrešaka vraćao Mladost na -2.

EUROKUP Prvi naslov Szolnoka

https://total-waterpolo.com/

OSC Budapest – Szolnoki Dozsa 11:11 (2:2) (3:3) (2:2) (4:1) (Peterci 0:3)

Suci: Gomez (ITA), Boudramis (GRE)

Igrač više: OSC 3/15, Szolnoki 6/12

2 igrača više: Szolnoki 0/1

Peterci: OSC 1/1

OSC: Levai, Sziladi 1, Manhercz, Varnai, Salamon 2, Csacsovszki, Dala, Toth 1, Erdelyi 5 (1/1), Burian 1, Bundschuh, Varai, Harai 1, Deavai. Trener: Da.Varga

Szolnoki: Nagy, Angyal, Szeghalmi, Schmolz 1, A.Nagy 2 (1/1), Pijetlović, Jansik, Kovacs 1, Konarik 4 (1/1), Filipović 3 (1/1), Drašović, Teleki, Banyai. Trener: Gocić

Kad se predsjednik,izvršni direktor, dopredsjednik i povjerenik dogovore…

https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/, foto: Tonči Vlašić

Događanja za vrijeme i nakon utakmice Juga i Solarisa, potaknula su nas da kontaktiramo predsjednika Uprave Juga, Tomislava Dumančića, da saznamo što se sve događalo u pozadini nakon što se utakmica planirana u 18.00 dogodila na način da Jug nije želio igrati i da je sudac Prančić svirao kraj u 18.20 nakon što je samo Solaris bio u bazenu.