Kobešćak popustljiv prema Mladosti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Nikad lošija Mladost u Gružu, naprosto je žalosno na što se srozao ovaj klub kroz zadnjih par godina. Toliko su loši da je Jug uz iole ozbiljan angažman mogao bez većih problema pobijediti 20:0. Stoga ne čudi da je Hrestak bio zadovoljan rezultatom: „Čestitam Jugu na zasluženoj pobjedi. Nakon fenomenalnog starta malo su usporili što smo mi iskoristili i postigli neke golove koje zasigurno ne bi da su do kraja odigrali ozbiljno“. Kobešćaku, kojem je Mladost velika ljubav, sigurno nije bilo svejedno pa je bio dosta popustljiv i nije niti pokušavao držati pozitivnu tenziju utakmice na visokom nivou. Na kraju 15:9, rezultat koji Mladostaši zaista moraju slaviti.

Pala i Budimpešta

 

Jug je nakon „sto godina“ pobijedio u Budimpešti. Na otvaranju ovogodišnje Lige prvaka 9:7 protiv OSC-a za rušenje „velikog prokletstva“. Bijač je i ove godine ušao vrlo dobro u sezonu, a u samoj igri još je vidljivo da Perronea suigrači još ne kontaju do kraja. Uz to momčad još nije do kraja uigrana što se najbolje vidi u nerealizaciji do kraja izrađenih akcija.

Partizan – Szolnoki 9:14 (2:4) (2:4) (3:5) (2:1)

Bazen: Banjica; Gledatelja: 400; Suci: Gomez (ITA), Ohme (GER)

Igrač više: Partizan 3/8, Szolnoki 4/8; Peterci: Partizan 1/2

 

Partizan: Rističević, Gielen, Tigkas, Manojlović 1, Subotić 4 (1), Drašović, Gogov 1, Jakšić 1, Vico, Radojević 1, Vučinić, Asanović 1 (0), Brakočević

Trener: Vujasinović

Szolnoki: Nagy, Gocić, Fulop 1, Vamos 4, Jansik, Mezei 3, Aleksić, Younger 1, Daniel Varga 2, Denes Varga 2, Kis 1, Mitrović, Decker

Trener: Cseh

Split Tommy slavio u sjajnoj utakmici

Uvod

U prošlom kolu Skver je odigrao neriješeno u Makarskoj 3:3, bod je spašen u zadnjoj minuti utakmice. Split je bio domaćin Nacionalu, bio je to veliki derbi u kojem su gosti iz Zagreba potpuno nadvisili Splićane i pobijedili sa 5:2. Split Tommy i Nacional su dvije najkvalitetnije ekipe u domaćem prvenstvu i gotovo sigurno će odlučiti između sebe tko će biti novi prvak. Skver je ove sezone pomladio ekipu i teško je u ovom trenutku procijeniti mogućnosti ekipe. Svakako vjerujem da je cilj ulazak u play-off za prvaka.

Utakmica bez okusa i mirisa

 

Ako možeš pobijedit 5 razlike, pobjedi 7, a nemoj odigrat neriješeno. Mislim da ova rečenica najbolje opisuje nastup jugaša u prvoj ovogodišnjoj utakmici protiv Primorja. S konačnih 7:7 zadovoljniji mogu biti primorjaši koji su u ovoj utakmici nastupili bez Radua, Vićana i Šetke.

Počela Svjetska liga

 

 

Hrvatska je u prvom kolu kvalifikacija Svjetske lige 2016 pobijedila Tursku 19:6. Igrala je pomlađena reprezentacija u kojoj je samo Lončar od udarnih igrača dobio poziv. U drugoj utakmici naše grupe Italija je s najnovijim pojačanjem Bodegasom, slavila 16:11 u Rusiji.

Gospa od Danača

Kao i svake godine, treću nedjelju u listopadu slavi se Gospa od Danača. U crkvi sv. Marije, u samostanu sestara franjevki od Bezgrešnog Začeća BDM, jutarnja misa bit će u 8 sati. Svečano euharisjisko slavlje započinje nakon krunice u 16 sati.

 

Srednjovjekovna Europa često je bila izložena raznim epidemijama koje su najčešće prenosili pomorci, a od kojih nije bio pošteđen ni Dubrovnik. Tako je Veliko vijeće Republike 1430. godine donijelo odluku da se na predjelu Dančama izgradi lazaret za smještaj okuženih. Zbog sve češćih epidemija 1457. godine sagrađena je i zavjetna crkvica svete Marije od milosti s grobljem za ukop siromaha „koji tu umiru u doba kuge, da ne umiru kao stoka, već da se kao kršćani sahranjuju na svetom mjestu te da o njihovim dušama bude neki spomen“. Godine 1644. lazaret je proširen; osim kuće za oboljele sagrađeno je i nekoliko kućica za sumnjive kao i zid koji je prostor Danča dijelio od Pila. Arhivski dokumenti kažu da su u jednoj od kućica već tada živjele dumne (dubrovački naziv za redovnice) koje su svojim služenjem ublažavale muku izoliranosti i smrti oboljelih.

Beogradski vikend u Rijeci bez sreće za goste

Newell's Old Boy

U sklopu ovogodišnje pohvalne novotarije u Jadranskoj ligi i tzv. dvostrukog gostovanja u relativno bliskim gradovima, prvi ovogodišnji takav vikend u Rijeci donio je gostovanje dvaju begradskih klubova – Crvene zvezde u petak 9.10. te Partizana u nedjelju 11.10. Trofejni srpski te evropski sportski kolektivi (ne samo u vaterpolu, naravno), nisu u ovim susretima mogli parirati domaćinima te su bodovi ostali u Rijeci.

 

Gogov donio bod Partizanu na Savi

 

Večerašnja utakmica između starih rivala Mladosti i Partizana ponudila je puno uzbuđenja. Iako to nije vaterpolo na najvišem nivou, nivou koji nude Jug i Primorje, mogli smo uživati u utakmici. Dosta lijepih poteza, taktičkih zamisli, pa i naivnih pogrešaka. Nažalost, opet je u nekoliko detalja, ali jako bitnih u prvi plan svojim „krivim prosudbama“ iskočio sudac Štampalija. Na kraju možda i najpravednijih 9:9 i po bod svakome u borbi za final4.