Turčin Doli krenuo pobjedom

 

Znamo da brojni igrači i simpatizeri Turčina koji su van Grada čekaju izvještaj s utakmice kako bi pročitali tko je i kako zabio. Je li obrana bila granitna? Koja je taktika novog trenera Škurlonea? Je li ga Zambata nabio nogom u guzicu kako je obećao? I brojne druge informacije o igri voljenog kluba, ništa od toga nažalost. Nikad nismo bili tužniji nakon jedne pobjede Turčina. Jasno, znali su se turci veseliti nakon nekih pobjeda bez borbe ranijih godina. Bila su to doba kad se svaka pobjeda brojila, kad je bilo bitno hoćeli se ispast u 2A ili čak 3. kolu kvalifikacija. Ali i tada bi bili tužni da se zbog hira i samovolje organizatora ne odigra čak 5, tj sve utakmice.

Debakl je blaga riječ

 

 

Eto ipak, naslovima na danče.hr unatoč, Divlja liga 2012. ipak nije počela u lipnju. Naime, danas 30. lipnja nije odigrana nijedna od 5 najavljenih utakmica, od 10 ekipa 6 ih uopće nije došlo. 2 su došle sa samo 7 igrača, a Lukovica i Turčin su dosegli i dvoznamenkastu brojku prijavljenih.

 

Za početak komentar jednog igrača koji je bio od početka današnjeg dana na Bellevueu:

 

Potop Divlje lige

 

Bellevue je bio domaćin spektakularnog pretkola Divlje lige. Mnogobrojna publika je uživala u majstorijama velikih igrača, viđen je NEVIĐEN vaterpolo.

Kreće 4. Dančarsko ljeto

Poštovani Dančari i ostali puče,
U skladu sa dančarskom tradicijom donesena je jednoglasna odluka o rasporedu za kartaške igre u sklopu Dančarskog ljeta, a po uzoru na Divlju ligu i mi smo odlučili krenut u lipnju i to baš 30-tog tj. sutra. Već tradicionalno turnir u bridžu otvara Dančarsko ljeto, već 4. po redu:

•         30. lipnja i 1.srpnja igra se Bridž. Branitelj naslova je Niko Dubčić.
•         13., 14. i 15. srpnja se igra Kotić. Naslov brani Milan Zokić.
•         27.,28. i 29. srpnja se igra Horor. Naslov brani Jug Bašica.
•         3. i 4. srpnja se igra Skopun Naslov brane Lolo i Pane.

Bušlje ide ili ostaje?

Današnje SN, a Buconić(i) je(su) uvijek dobro obaviješten(i) – što je velika pohvala za novinara, donosi da je i Andro Bušlje pred odlaskom iz Juga. S druge strane informacije iz kluba kažu da je konačno sve dogovoreno. Deja vu iz pregovora sa Obradovićem. Samo što se Bušlje, tj. njegov otac koji pregovara u njegovo ime, u pravom smislu te riječi pregovara za razliku od Obradovića.

Predsjednik kluba Pavličević u SN-u kaže: „I dalje stojimo na onome što smo na početku ponudili, a to nije malo. Za taj se novac mogu dovesti dva kvalitetna igrača.“ To se međutim ne sviđa novinaru koji apelira na ostanak Bušlje. Valjda sugerira da bi klub trebao ponuditi novce koje nema. Pa kad bi tim putem nastavio situacija u kojoj je POŠK i Šibenik bi vrlo brzo bila realnost.

Nema sreće za Dančare

 

Danas popodne u 1830 u Sponzi održan je ždrijeb ovogodišnje Divlje lige. Niti Špilja niti Turčin nisu imali sreće, pogotovo s obzirom na to da i jednima i drugima neće moći igrat barem polovica igrača. Pehar je vraćen oštećen (sramota), a Kova je bio jedan od središnjih ljudi ovog događaja. Kao kapetana branitelja naslova to ga je sljedovalo.

Špilja i Turčin i još 30 + 2 momčadi

 

Kako divljaliga.hr donosi prijavilo se ukupno 34 ekipe od čega su 2 na čekanju. Ne piše se što ili koga čekaju. Dakle, ipak je više prijava nego lani. 4 su nove ekipe od čega su dvije dosta jake i trebale bi bez problema proći kvalifikacije: Montovjerna  i Vila Banac. Prvi su konačno nadživili ograničavajuće pravilo o nastupima veterana i to je u biti ekipa koja je nedavno postala svjetski prvak. Sastav Vile Banac možete vidjeti na http://www.divljaliga.eu/apps/blog/entries/show/16474818-prijava-br-1. Radi se o momcima koji su skupa trenirali u Juga, dio njih je igrao za Čingriju proteklih godina. Tu su još Elafiti i Lozica od novih.

Međunarodni vaterpolo na Dančama: veterani kontra Južnoafrikanaca

Po hrvatskoj obali Jadrana krstare vaterpolisti iz Južnoafričke republike. Bila im je to jedinstvena prilika da zaigraju kontra svjetskih prvaka, dubrovačkih veterana koji su izabrali Danče za lokaciju ove međunarodne utakmice.

Najavljeni su također veterani sa juga Afrike, i to nešto stariji od naših koji spadaju u kategoriju 40+. Međutim, umjesto da dođu cca 50-godišnjaci stigle su dvije ekipe 25-godišnjaka. Međutim ni to nije omelo svjetske prvake da dođu do pobjede.

Postavljen teren

 

Nakon nekoliko dana struganja, pa onda i pituravanja bara (hvala i dančarskom pomlatku, onim istim najvatrenijim navijačima Špilje iz lanjskog finala :smile:) i plutača terena u subotu je teren bačen u more. Nakon malo muke, pod ravnateljskom palicom Prezidentea, vezane su bove i spojene pruge, pomaknut je jugoistočni kolpomorto 5 metara u dublje i teren je spreman za još jedno ljeto.

Špilja, igraš?

 

Po gradskim publicitetima osvanuli su jutros plakati koje vidite na slici pored. Divljaliga po prvi put (bar u zadnjih 10-ak godina) plakatima poziva igrače i ekipe da se prijave. S druge strane portaloko (ponovno mlađi Buconić kao Vlašićev glasnogovornik?!) donosi neistinitu informaciju da se branitelj naslova Špilja ’94 prijavila skupa sa još 20-ak ekipa („Do petka, 22. lipnja, prijavilo se 20-tak sastava, među njima i prošlogodišnji prvak – Špilja 94 Danče.“). Hoće li ove medijske kampanje, popularno rečeno spinovi, još k tome neistiniti, uroditi plodom vidjeti ćemo već utorak navečer kada se zaključuju prijave.

 

Bilješke s puta – SP Rimini-Riccione 2012

SONY DSC

Za ovo svjetsko prvenstvo spremali smo se od listopada prošle godine tj. 8 mjeseci. Tri puta tjedno na gruškom bazenu, ispočetka samo plivačke dionice, a onda lopta, pucanje pa utakmice. Zadnjih mjesec dana, kada se već znalo tko će nastupiti, učestale su utakmice sa mlađim kategorijama Juga, Gusara te sa tzv. juniorima veterana, mladićima koji nam puno pomažu, uskaču kad nas nema dovoljno za trening utakmicu.